27.2 C
Trbovlje
petek, 23. julija 2021
ZON.siAktualnoKot kaže bo zapora dlje od sprva planiranega

Kot kaže bo zapora dlje od sprva planiranega

Rekonstrukcija glavne ceste G1-5/0331 Zidani most–Radeče poleg ureditve same ceste od km 0,650 do km 1,880 vključuje tudi izvedbo več podpornih konstrukcij ter prepustov. Dovoljenje za zaporo je trenutno izdano do 12. avgusta letos, po oceni investitorja, torej Direkcije za ceste, pa bodo dela zaključena šele enkrat proti koncu leta. 

Sprva so postavili dve izmenični zapori, zdaj je na glavni cesti le ena. VOC Celje je postavil zaporo v dolžini 800 metrov.

Po celotni trasi so že izvedli posek dreves in grmovja. Prestavili telekomunikacijski vod, izvedli zaščito gradbene jame ter uredili vse pilote, ki so jih predvideli po projektu. Prav tako so izvedli šest armirano-betonskih gred, zaključene so stene nad betonskimi gredami in konzole, trenutno je v izvajanju zasip za zidovi.

Kot pojasnjujejo na Direkciji za ceste, je izvajalec z gradbenimi deli na terenu, zaradi razglašene epidemije, prišel kasneje, kot je bilo prvotno predvideno. “Gre za zahtevno gradnjo, saj je obstoječa cesta umeščena med reko Savo in železniško progo,” dodajo. Zaradi del so morali upoštevati tudi zahteve Zavoda za ribištvo, v teh dneh pa usklajujejo še s HSE, glede možnih terminov spuščanja nivoja akumulacijskega jezera.

Po trenutnih ocenah naj bi dela predvidoma zaključili do konca letošnjega leta.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...