22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoKorošci na ogledu zasavskih dobrih praks

Korošci na ogledu zasavskih dobrih praks

Koroški nevladniki so pred dnevi obiskali kolege iz zasavske regije. Ogledali so si lokalne dobre prakse in krepili sodelovanje med nevladnim organizacijami.

Čez planke6
Geometrično središče Geoss

Nevladnikom iz Koroške so v organizaciji ZLHT – Regionalnega centra NVO predstavili nekaj uspešnih primerov izvajanja storitev v okviru nevladnih organizacij v zasavski regiji, kot sta koncesija za upravljanje z geometričnim središčem v okviru Društva Geoss in Pogodbena pošta na Vačah, ki deluje v okviru Zavoda Družinsko gledališče Kolenc.

Čez planke4
Pogodbena pošta na Vačah

Slednja je odličen primer, kako se nevladne organizacije odzovejo na lokalne probleme v kraju in tudi ponudijo rešitev zanje. Obiskali so tudi Pustolovski park Geoss, ki je eden od uspešnih projektov, sofinanciran s sredstvi LAS Srce Slovenije.

Ogledali so si Ropotarn’co in Punkt

Obisk so gosti iz koroškega regionalnega stičišča NVO Korociv nadaljevali v Trbovljah, kjer so si ogledali socialni podjetji s kreativnimi produkti, to je Ropotarn’co, kjer se ukvarjajo s kreativno re-uporabo in prodajo rabljenih izdelkov ter Društvo Punkt – kreativni turizem, z vključitvijo opuščenih industrijskih objektov in zgodbo rudarske tradicije ter iz nje izhajajočih projektov v Zasavju. Sprejela jih je predstavnica vodilnega partnerja Partnerstvo LAS Zasavje, in spoznali so še en uspešen projekt, sofinanciran s strani LAS Zasavje, in sicer razvoj dopolnilne dejavnosti na področju zeliščarstva.

Vodja ZLHT Regionalnega centra NVO Klara Kržišnik je povedala, da je poleg nudenja podpore nevladnim organizacijam, del njihovih aktivnosti namenjen spodbujanju povezovanja in sodelovanja med organizacijami, sektorji in regijami: “Tovrstno spoznavanje dobrih praks z ogledom na terenu, stikom in pogovorom z akterji, je odlična priložnost za prenos tako dobrih kot slabih izkušenj med udeleženci iz različnih sektorjev in okolij ter izgradnjo novih poznanstev ter partnerstev za prihodnja sodelovanja.”

Čez planke11
Koroški nevladniki obiskali tudi Punkt in si ogledali staro rudarsko stanovanje na Njivi.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...