-- OGLAŠEVANJE --

“Ko se na štartu odšteva zadnjih 10 sekund in potem postaja vse bolj napeto …”

-- OGLAŠEVANJE --

Okoli 80 tekmovalnih vozil je pripravljenih, da v soboto pokažejo svoje jeklene moči. Ne glede na vreme, bodo pritisnili na plin in pokazali svoje sposobnosti na trboveljski dirki, ki poteka že od leta 1948.

Okoli 8. ure se bo kolona starodobnikov podala od Iskre čez Trbovlje do rondoja pod pošto in nazaj do Doma svobode, kjer bodo v pripravljenosti že tekmovalna vozila. Po vrnitvi starodobnikov na skupno parkirišče, se bo gorska dirka na Katarino pričela.

Občutek, ko noga skače iz sklopke na gas in ko vse okrog tebe brni …iz zvočnika pa slišiš 10, 9, 8 …

Pred osmimi leti se je prvič gorske hitrostne dirke udeležil tudi Trboveljčan Andrej Pangeršič. Navdušenec nad tekmovalnimi vozili in dirkami, je s službenim Mitsubishijem zelo dobro odpeljal in zasedel prvo mesto. “To so res neverjetni občutki, ko tekmuješ na domačih tleh,” je povedal Pangeršič, ki še predobro pozna občutek, ko je telo polno adrenalina in, “ko se na štartu odšteva zadnjih 10 sekund in potem postaja vse bolj napeto. Takrat v glavi že pelješ po progi, sploh ker jo kot domačin zelo dobro poznaš.” ko v glavi že pelješ po dobro znani cesti, pa čeprav avto še vedno stoji na miru. Občutek, ko noga skače iz sklopke na gas in ko vse okrog tebe brni …

Leta 2016 so tako začeli tekmovati v Dewesoftu in potem nastopili skoraj vsako leto, nam pove Pangeršič, ki letos ne bo tekmoval, saj je njegov Subaru razstavljen in trenutno v pripravi na rally dirko v Žalcu. Bodo pa proti Katarini odpeljali službeni kolegi, ki jih bo z veseljem spremljal kot gledalec. Na vozilo so namreč nastavili cel kup merilnih naprav, ki bodo rezultate podale po koncu tekmovalnih voženj.

“Ko na cesti zagledaš starodobnika, srce drugače zapoje.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --