-- OGLAŠEVANJE --

Knjižnica se seli v večje prostore

Novo gabrovško izposojevališče, ki je del kolekcijske potujoče knjižnice, bo od začetka novembra že v prostorih nekdanje pošte. 

-- OGLAŠEVANJE --

“Doslej smo delovali v prostorih, ki so bili res majhni, veliki le okoli 15 kvadratnih metrov, in slabo opremljeni. Ker se bodo naši dosedanji prostori po adaptaciji namenili vrtcu, je občina Litija poiskala rešitev za knjižnično dejavnost v prostorih nekdanje Pošte, kjer bo uporabnikom na voljo okoli 50 kvadratnih metrov površine,” je dobro novico oznanila direktorica Knjižnice Litija Andreja Štuhec, ki se bo po izteku mandata ponovno potegovala za mesto direktorice.

Odprejo že v začetku novembra

Andreja Štuhec
Andreja Štuhec

Danes, 30. septembra je predviden podpis pogodbe in primopredaja prostorov, sledilo bo najnujnejše urejanje prostorov, to je oprema s knjižničnimi regali in čitalniškimi sedeži. Del opreme ostaja od Pošte, saj občina Litija v ta namen nima posebej predvidenih sredstev.

Rokave bodo pri selitvi zavihali kar zaposleni, ki bodo poskusili opraviti tudi čim več drugih opravil. Selitev v nove prostore, oprema, preureditev, in manjša obnova tako ne bo presegla zneska 8.000 evrov, pravi Štuhčeva.

Selitev za knjižnično dejavnost v Gabrovki po besedah Štuhčeve pomeni nadaljevanje razvoja bralne kulture in zagotavljanje enakomerne dostopnosti knjižničnih storitev po občini: “Prizadevali si bomo, da bo knjižnica na voljo vsem generacijam. Ponudili bomo večjo kolekcijo gradiva, trenutno je na voljo do 2.000 enot, postopoma širili odprtost in dostop do svetovnega spleta za uporabnike. Ponudili bomo tudi več vzgojnih aktivnosti za najmlajše, kot so obiski vrtcev in šol, ohranili ure pravljic ter možnost občasnih literarnih in drugih kulturnih srečevanj za odrasle.” V novih prostorih v Gabrovki bodo zagotavljali odprtost najmanj 3-krat tedensko, tudi ob sobotah.

Selijo se v prostore bivše pošte.
Selijo se v prostore bivše pošte.

bodoea knjižnica gabrovka v bivši pošti1

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --