-- OGLAŠEVANJE --

Klavirski spektakel zavit v pravljico se bo odvil prav na trboveljskem odru

-- OGLAŠEVANJE --

Dve učiteljici, ena iz Trbovelj in ena iz Ljubljane, sta prišli na idejo, da bi uprizorili glasbeno pravljico, v kateri nastopa 14 pianistov. Ravnateljici obeh šol sta takoj podprli zgodbo in že to soboto bodo na trboveljskem odru nastopili z gledališko klavirsko predstavo Čarodej.

Glasbena pravljica vključuje 14 pianistov, napisal jo je Blaž Pucihar. Zasluga, da se je zgodba uresničila tudi na odru, pa gre Amni Emeršič iz GŠ Trbovlje ter Ani Mariji Baš iz Zasebne glasbene šole Arsem iz Ljubljane.

Projekt, ki so ga peljali že od začetka letošnjega šolskega leta, bo tokrat dočakal svojo premiero.

Ker je to čisto prava gledališka predstava, sta jo pod svoje vodenje vzela študentka režije Katarina Julija Pipan in dramaturško Gašper Troha, ki bo odigral tudi glavno vlogo čarodeja. Vlogo učiteljice klavirja v predstavi bo odigrala Teja Saksida, ki jo poznamo drugače kot izvrstno pevko, tokrat pa bo na odru kot upokojena učiteljica.

Dogajanje na odru nam je opisala ravnateljica GŠ Trbovlje Katja Mikula: “Scena je urejena okoli klavirja, prijetna čarodejeva sobica in otroci, ki igrajo vsak svoj lik in skladbo, napisano za zgodbico. Izbrali so jih tako, da ustrezajo njihovim sposobnostim, pa tudi karakterju, tako jih otroci – igralci še najlažje in najlepše predstavijo. Seveda pa so se morali naučiti tudi vsak svoj tekst.”

Za uresničitev pravljice, so vadili vsak na svojem koncu, skupno pa so se srečali štirikrat. Premiero bo Čarodej dočakal v mali dvorani Opere in balet Ljubljana v petek, 31. marca ob 17.00, repriza pa bo v dvorani GŠ Trbovlje, v soboto, 1. aprila ob 17. uri.

Vabljene družine z mlajšimi otroki, vstop prost.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --