13 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualnoKdaj kolesarska steza v Trbovljah?

Kdaj kolesarska steza v Trbovljah?

Kolesarjev je v Trbovljah iz leta v leto več. Kdaj bo zmanjkalo izgovorov, da v Trbovljah ni prostora za kolesarsko stezo?

Trboveljčani si želijo varno kolesariti, a jim ne preostane drugega, kot da si cesto delijo z avtomobili ali vijugajo med pešci po pločniku. Zaenkrat so dočakali le načelna zagotovila in prelomljene obljube. Kolesarsko stezo je Trboveljčanom leta 2013 obljubil bivši župan Vili Treven. Trboveljska občina je skozi okno vrgla nekaj tisoč evrov za izdelavo idejne zasnove Preveritev umestitve trase kolesarske steze od Gabrskega do železniške postaje, ki jo je izdelalo podjetje Pronig. Pa je ta zgolj obtičala nekje v občinskih predalih. Na vprašanje, kakšni so zaključki idejne zasnove, nam na občini Trbovlje niso odgovorili.

Trbovlje na kolo letos 9. julija

Trbovlje na kolo4Običajni so izgovori, da v Trbovljah ni prostora za kolesarsko stezo; vedno pa se najde prostor za avtomobile. Na to opozarja tudi Facebook skupnost Trbovlje na kolo, ki vsako leto organizira kolesarjenje čez Trbovlje. Letos bodo akcijo pripravili 9. julija.

“Namen naše akcije je osveščanje in promoviranje mestnega kolesarjenja v Trbovljah in tudi širše v Zasavju. Kolo predstavlja zdravo in okolju prijazno prevozno sredstvo, zato močno verjamemo, da lahko mestno kolo najde tudi svoje mesto na cesti v Trbovljah/Zasavju v večji meri, kljub zahtevni konfiguraciji naših treh dolin,” pravi Tadeja Bučar iz Punkta, ki koordinira akcijo. Žal premikov na bolje za mestno kolesarjenje v Trbovljah ne opažajo, je pa športno kolesarjenje po zasavskem hribovju v zadnjih letih opazno živahnejše, pravi Bučarjeva.

Bo kolesarska steza v novi prometni strategiji?

Nekaj upanja, da bo kolesarjenje morda dobilo domovinsko pravico tudi v Trbovljah, daje Celostna prometna strategija, ki je pravkar v izdelavi pri podjetju Locus. “Pri izdelavi celostne prometne strategije bomo pregledali vse strokovne podlage, kar jih je bilo do sedaj pripravljenih, in če bodo vmes tudi rešitve oziroma ideje, ki bi bile primerne, se jih bo seveda tudi upoštevalo,” prav nič konkretno odgovarjajo na občini Trbovlje.

Trbovlje na kolo2

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...