-- OGLAŠEVANJE --

Kam bodo šli milijoni – se bodo, tokrat prvič, morali dogovoriti štirje župani

-- OGLAŠEVANJE --

Pred šestimi leti smo na našem portalu, ob obisku takratnega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, poročali o 11 projektih, ki jih bodo zasavske občine uresničile v dveh letih. Namesto v dveh, se bodo realizirali v trikratnem predvidenem času, nekateri še to ne.

Zasavski župani leta 2018

Več kot 26 milijonov je dobilo Zasavje iz naslova prejšnjega Dogovora za razvoj regij, ki bi moral do leta 2020 v Zasavje prinesti 11 novih projektov. Eni od teh se še do danes niso zaključili. Zdaj prihaja nov dogovor, menda v znesku enakovreden, občina pa ena več.

Trboveljčani prvi obkljukali projekte

Najhitrejša je bila trboveljska občina z izgradnjo Zasavskega podjetniškega inkubatorja, kolesarske steze ter z dopolnitvijo kanalizacijskega sistema. Posodobili so še OIC Nasipi. Tudi v Hrastniku so z izgradnjo dodatnih vodov kanalizacije zadostili evropskim zahtevam. Konec lanskega leta so pospravili stroje na projektu OIC Hrastnik. Del hrastniških zgodb naj bi bila tudi izvedba ukrepov na celostni prometni strategiji glede kolesarske infrastrukture v Hrastniku ter dolgo obljubljena cesta Zidani-Most Hrastnik, o kateri še danes ni ne duha ne sluha.

V Zagorju so kot prvo na seznamu imeli Ekonomsko poslovno cono Zagorje, ki je zgrajena v neposredni bližini Evroparka, druga po vrsti je kolesarska steza Zagorje – Orehovica, ki čaka le še na slavnostno otvoritev s prihodom kolesarskega asa Primoža Rogliča. Ni pa Zagorjanom uspelo uresničiti izvedbe kanalizacije, zato bo to njihov projekt novega dogovora.

Zagorjani že z gradbenim dovoljenjem

Projekt kanalizacije je v Zagorju že pripravljen, v žepu imajo celo pravnomočno gradbeno dovoljenje za skoraj 9 kilometrsko traso kanalizacije, izvemo na zadnji občinski seji. To bo, kot pove Matjaž Švagan, vsekakor zagorski projekt, ki ga bodo vključili v Dogovor za razvoj regij do leta 2027. Tega že nestrpno pričakujejo v vseh zasavskih občinah, saj nimajo s strani države niti informacije, katere vsebine bodo sprejemljive, kakšen bo razrez denarja …

Jani Medvešek, RRA Zasavje

Kot nam je povedal direktor RRA Zasavje Jani Medvešek, ki je odgovoren za regijske naloge, čakajo na odziv ministrstva. Kolikor je znano, naj bi znesek za Zasavje bil približen prejšnjemu, torej dobrih 26 milijonov. Bo pa tokrat v isto vrečo denarja segala, poleg  dosedanjih treh, še občina Litija.

V polni pripravljenosti na pričetek pogajanj so v Trbovljah. Čeprav niti obisk Zorana Pozniča pri ministru za gospodarstvo v prejšnjem tednu ni postregel z več informacijami, je trboveljski župan prepričan, da imajo dovolj projektov na zalogi da bodo ob morebitni zeleni luči, lahko pomemben pogajalec v regiji.

Najbolj skopi z informacijami so v Hrastniku: “Razpis za DRR bo objavljen do konca meseca aprila. Projekte in vsebine, ki jih bo Občina Hrastnik prijavljala na razpis bomo najprej uskladili z občinami v regiji, šele nato bomo o projektih komunicirali z javnostjo.”

Kolesarske poti, zasavski inkubator, poslovne cone

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zasavje: Pozitiven in mlad kolektiv vabi v svoje vrste

Vse to ponuja podjetje Dukart, ki ima že skoraj 20 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave kartonske embalaže iz valovitega kartona. Podjetje je...
-- OGLAŠEVANJE --