5.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.si1+1=2Kakšna presenečenja so letos pripravljena za zasavske prvošolce?

Kakšna presenečenja so letos pripravljena za zasavske prvošolce?

Od zvezkov, knjig, nahrbtnikov, peresnic … Zasavske občine so se tokrat potrudile, da bi vstop v šolo šestletnikom obarvale s prijetnimi spomini. Pa poglejmo …

V Trbovljah darilo za vse osnovnošolce

Prvi šolski dan se nezadržno bliža, zato se na Občini Trbovlje nanj že skrbno pripravljamo, nam povedo. Tudi letos je županja sprejela odločitev, da trboveljskim osnovnošolcem ob vstopu v novo šolsko leto poklonijo unikatni zvezek, izdelan posebej za to priložnost. Letos bodo med učence razdelili zvezke s tremi motivi. Prvi in drugi motiv sta že klasika med zvezki in ju uporabijo skoraj vsako leto, saj sta med učenci res dobro sprejeta, gre za znak Trboule in logotip 4. dritla. Tretji zvezek pa bo novost, saj bo osnovnošolce na platnicah pozdravila cela paleta pozitivnih barv skupaj z aktualno tematiko Ledenice

Zvezke bodo osnovnošolci prejeli v prvih dneh novega šolskega leta, hkrati bodo šole v okviru materialnih stroškov, ki jih prejmejo od Občine Trbovlje tudi same najverjetneje poskrbele za kakšno pozornost, tako kot vsako leto.

DOPOLNITEV 10.15: Trboveljske osnovne šole bodo otroke nagradile še; Oš Trbovlje z USB ključkom in uporabnim ter sladkim presenečenjem, OŠ Ivana Cankarja z nahrbtnikom in personaliziranim darilom ter na OŠ Tončke Čeč bodo otroci prav tako dobili nahrbtnike. 

149 zagorskih prvošolcev poleg nahrbtnika in knjige še bon za papirnico

Nahrbtniki za zagorske prvošolce so že pripravljeni. Prag zagorskih osnovnih šol bo 1. septembra prvič prestopilo 149 prvošolcev, za njih pa Občina Zagorje že tradicionalno priskrbi šolske torbe – torej skrb manj za starše. V Osnovno šolo Ivana Skvarče je vpisanih 53 otrok, ki bodo obiskovali prvi razred, v Osnovno šolo Toneta Okrogarja 51, Osnovno šolo Ivana Kavčiča na Izlakah bo obiskovalo 39 prvošolcev, Osnovno šolo Slavka Gruma pa 6.

Poleg simpatičnih nahrbtnikov bodo zagorski prvošolci prejeli še 15 evrov vreden bon, ki ga bodo lahko unovčili v Mladinski knjigi ter slikanico Flance tete Johance, ki jo je izdalo Društvo za zdravilne rastline Zasavje. Seveda pa v paketu obdarovanja ne bo manjkala posebna sestavina – pismo župana Občine Zagorje ob Savi Matjaža Švagana, v katerem jih bo z izbranimi mislimi pospremil na izobraževalno pot in zaželel lep začetek popotovanja v svet odraslosti.

Z darili tudi podpora lokalnim izvajalcem

Zadnja leta so se za darila odločili tudi v Hrastniku. Tokrat bodo v sodelovanju z VDC Zasavje in Društvom za zdravilne rastline Zasavje podprli lokalne izvajalce in obdarili malčke, ki vstopajo v šolo. Razveselila jih bo ročno izdelana peresnica ter poučna knjižica.

V Litiji rutke, kresničke in trakovi

Tako kot vsako leto, Občina Litija prvošolčkom podari rumene rutice, kresničke in odsevne trakove. Javna agencija za promet nam pošlje tudi knjižice »Prvi koraki v svetu prometa«, ki jih razdelimo po posameznih šolah.

V Zagorju nahrbtniki, v Trbovljah novi zvezki, v Hrastniku nekaj potrebščin

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...