4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoKakšna je bera zasavske SMC trojice?

Kakšna je bera zasavske SMC trojice?

V začetku avgusta je minilo natanko dve leti od prve konstitutivne seje trenutne vlade. Zasavci smo izvolili kar tri poslance Stranke modernega centra, pa imamo od tega tudi kaj?

Dve leti odkar je trenutna vlada zasedala na prvi konstitutivni seji. V Zasavju smo tja »poslali« kar 5 poslancev. Trije so v vodilni Cerarjevi Stranki modernega centra, zato smo jih povprašali, kaj so v tem času za Zasavja, za tiste, ki so jih volili naredili?

»Kot poslanka SMC iz Hrastnika se v DZ-ju ter na lokalni ravni trudim za nadaljnji razvoj Hrastnika ter Zasavja kot regije«, so besede Vojke Šergan, ki k svojim dosežkom prišteje še sodelovanje z obema občinskima svetoma v času skalnega podora, »da so bile posledice nesreče kar se da hitro odpravljene in je promet in življenje lahko normalno steklo«.poslanci-e1470987521667-concentrate

Šerganova je v odgovor dodala še dogovor regij za ureditev industrijske cone med Steklarno Hrastnik in Tovarno kemičnih izdelkov Hrastnik, cesto Hrastnik – Zidani Most ter delovanje Regionalne razvojne agencije.

policijski avto in CSDPoslanka, ki jo po aferi zadolževanja Centra za socialno delo bolj malo vidimo, Irena Grošelj Košnik, pa pri pregledu ukrepov in predvsem uspešnik kazalnikov zadnjih dveh letih dodaja še: »Gospodarska rast, ki je vztrajna, bistveno manj je brezposelnih, zaposlovanje se povečuje predvsem pri mladih. Dosegli smo večjo politično, gospodarsko stabilnost in večjo finančno uravnoteženost, s tem pa tudi večje mednarodno zaupanje. Tako se postopno  oblikuje vzpodbudno okolje za večji optimizem in zaupanje državljanov.«

marjan dolinšek2Zagorski poslanec Marjan Dolinšek ni ničesar izpostavil, so pa v stranki v imenu vseh treh zapisali: “Vsi naši poslanci iz Zasavja sodelujejo pri pomembnih odločitvah za svojo regijo tako na državni kot lokalni ravni, prav tako se redno udeležujejo sej, sestankov, srečanj v svojem okolju. V dosedanjem sklicu državnega zbora so tako sprejeli in implementirali številne zakone in podzakonske akte na vseh ravneh,” in še našteli cel kup zadev od hidroelektrarn, Ekoskladovih razpisov za energetsko učinkovitost in še nekaj drugih.

Ali so to stvari, ki jih poslanci lahko prištejejo v svoje dosežke, presodite sami. Kaj vse bodo trije poslanci še storili za Zasavje pa tudi v kratkem na ZON.si!

Poglejte si, kaj so obljubili TAKOJ po volitvah:

Zasavski poslanci: Marjan Dolinšek

Zasavski poslanci: Vojka Šergan

Zasavski poslanci: Irena Grošelj Košnik

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...