-- OGLAŠEVANJE --

Kako bo potekal vsakdan, kljub gradnji dolske šole?

-- OGLAŠEVANJE --

Starši na tribuni, vodstvo šole in predstavniki občine pa na drugi strani. Tako so včeraj predstavili še nekatere podrobnosti glede poteka pouka za otroke iz Hrastnika in Dola pri Hrastniku v prihodnjem šolskem letu.

V času prenove šole bosta telovadnica in igrišče obratovala nemoteno

Organizacijski zalogaj bo velik, se strinjajo prav vsi. Prenova 90 let stare šole se bo začela 28. junija, zaključena pa bo 30.6.2018, je ponovno obljubil župan Miran Jerič, ki vse govorice, da naj bi adaptacija potekala dve leti ostro zanika.

Župan Miran Jerič

Nekaj manj kot 3 milijone evrov bo občina namenila gradbeno obrtniškemu delu, okoli pol milijona še za opremo. “Ne drži, da bomo občino zadolžili tako, da se ne bo dalo več nič narediti” je jasno dejal na predstavitvi župan in še dodal, da je Hrastnik ena najmanj zadolženih občin v Sloveniji, kreditni potencial pa bo ostal tudi po zadolžitvi za dolsko šolo, porabili naj bi le 16 odstotkov le tega.

Marina Kmet: “Verjamem, da bo letošnje leto idealna priložnost za povezovanje”.

Prevozi največja uganka

Na podružnični šoli na Dolu je že do sedaj bil odstotek vozačev velik, je pojasnila ravnateljica Marina Kmet, letos pa bo prevozov še bistveno več, saj se bodo vsi otroci iz Dola in okolice vozili v Hrastnik na tri lokacije – na matično šolo, Glasbeno šolo in v Podkraj. Podrobnosti glede prevozov še niso znane, je pa jasno, da bodo iz okolice Dola šli proti Hrastniku trije avtobusi. Dva iz Dola, ki bosta zbrala otroke iz različnih lokacij ter eden direkten na relaciji Brezno – Turje – Marno – Hrastnik.

Ravnateljica Marina Kmet

Iz občinskega proračuna so za to namenili okoli 90.000 evrov, dodatnih 120.000 evrov pa za ureditev začasnih učilnic za otroke iz podružnične šole.

Poleti večina “grobih” gradbenih del

Konec junija naj bi takoj začeli z najglasnejšimi in za okolico najbolj motečimi deli. Jeseni bo, ne glede na dela na šoli, ponovno svoja vrata odprl tudi dolski vrtec, ki bo po mnogih letih napolnil prav vse štiri oddelke. Pot do vrtca bo spremenjena in ne bo več potekala mimo šole. Vrtčevski otroci naj bi v vrtec prišli preko parkirišča pri igrišču, nato pa po zunanji strani igrišča (nasproti šole) in iz sedaj zadnje strani do vrtca.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --