16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoKaj je pokazal še en dan množičnega testiranja v Zasavju

Kaj je pokazal še en dan množičnega testiranja v Zasavju

Danes je množično testiranje potekalo v Radečah, Hrastniku in v Trbovljah. V vseh treh občinah se je skupaj testiralo 433 posameznikov, od tega je bilo 39 pozitivnih. 

V Radečah, kjer so testiranja opravljali že včeraj, je bilo danes zanimanje še večje. Na testiranje je v Radečah prišlo 65 ljudi, med katerimi je test osmim pokazal, da so pozitivni na novi korona virus covid-19.

Množično testiranje bo v Radečah vnovič jutri in sicer tako kot do sedaj v covid zabojniku pri Zdravstvenem domu, bo pa nekoliko prej kot minula dva dneva, saj bo testiranje potekalo med 9. in 11. uro.

Množično testiranje bo v Radečah vnovič jutri in sicer med 9. in 11. uro.

V Hrastniku so se za testiranje odločili 103 posamezniki, so sporočili z Občine Hrastnik. Med njimi so testi 14 posameznikom pokazali, da so okuženi s covid-19.

V Trbovljah, kjer je sicer dopoldne kazalo, da prav veliko zanimanja za testiranje ni, se je v avli Delavskem doma Trbovlje vse do 17. ure testiralo 265 ljudi. Pri 17 testiranih je rezultat pokazal, da so pozitivni, so sporočili z Občine Trbovlje.

Testiranja v Zagorju

Naj spomnimo, da je včeraj množično testiranje poleg Radeč potekalo tudi v Zagorju. Na mobilni točki v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje so opravili 260 testov, od katerih je bilo 16 pozitivnih.

Nam je pa Urška Medved iz ZD Zagorje sporočila, da so včeraj v okviru vstopne točke ZD odvzeli 15 brisov PCR, do katerih je bilo 9 pozitivnih, opravili pa so tudi 5 hitrih testov, pri čemer sta bila 2 pozitivna.

Naj ob tem opozorimo, da tisti, ki bodo na množičnem testiranju s hitrimi testi prejeli negativen rezultat, med prazniki ne smejo opustiti predpisanih zaščitnih ukrepov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...