10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoKaj je pokazal še en dan množičnega testiranja v Zasavju

Kaj je pokazal še en dan množičnega testiranja v Zasavju

Danes je množično testiranje potekalo v Radečah, Hrastniku in v Trbovljah. V vseh treh občinah se je skupaj testiralo 433 posameznikov, od tega je bilo 39 pozitivnih. 

V Radečah, kjer so testiranja opravljali že včeraj, je bilo danes zanimanje še večje. Na testiranje je v Radečah prišlo 65 ljudi, med katerimi je test osmim pokazal, da so pozitivni na novi korona virus covid-19.

Množično testiranje bo v Radečah vnovič jutri in sicer tako kot do sedaj v covid zabojniku pri Zdravstvenem domu, bo pa nekoliko prej kot minula dva dneva, saj bo testiranje potekalo med 9. in 11. uro.

Množično testiranje bo v Radečah vnovič jutri in sicer med 9. in 11. uro.

V Hrastniku so se za testiranje odločili 103 posamezniki, so sporočili z Občine Hrastnik. Med njimi so testi 14 posameznikom pokazali, da so okuženi s covid-19.

V Trbovljah, kjer je sicer dopoldne kazalo, da prav veliko zanimanja za testiranje ni, se je v avli Delavskem doma Trbovlje vse do 17. ure testiralo 265 ljudi. Pri 17 testiranih je rezultat pokazal, da so pozitivni, so sporočili z Občine Trbovlje.

Testiranja v Zagorju

Naj spomnimo, da je včeraj množično testiranje poleg Radeč potekalo tudi v Zagorju. Na mobilni točki v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje so opravili 260 testov, od katerih je bilo 16 pozitivnih.

Nam je pa Urška Medved iz ZD Zagorje sporočila, da so včeraj v okviru vstopne točke ZD odvzeli 15 brisov PCR, do katerih je bilo 9 pozitivnih, opravili pa so tudi 5 hitrih testov, pri čemer sta bila 2 pozitivna.

Naj ob tem opozorimo, da tisti, ki bodo na množičnem testiranju s hitrimi testi prejeli negativen rezultat, med prazniki ne smejo opustiti predpisanih zaščitnih ukrepov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...