22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoImate doma rudarsko opremo, fotografije, dokumente? Jih podarite ali posodite?

Imate doma rudarsko opremo, fotografije, dokumente? Jih podarite ali posodite?

Imate rudarsko opremo, dokumentacijo, fotografije in drug material, povezan z rudarjenjem? Posodite ali podarite jo lahko Rudarskemu muzeju Zagorje.

“Verjetno se marsikje nahaja kakšen zanimiv predmet, na primer stara rudarska svetilka – ziherca, čelada, dokumenti, brošura ali kakšna zanimiva fotografija iz časov, ko je bilo rudarjenje v Zagorju v polnem zamahu, ki bi ga z veseljem umestili med muzejske eksponate ali pa na tematske razstave …,” pravijo v Društvu RMED Srečno Zagorje, ki poskuša oživljati pozabljene tradicionalne rudarske običaje in jih predstaviti ter približati tudi mladim.

Eksponate, dokumente in fotografije zbirajo v Rudarskem muzeju

Eksponate, dokumente ali fotografije lahko prinesete v Rudarski muzej Zagorje vsak dan med 9. in 17. uro, razen ob nedeljah in ponedeljkih, kjer jih bo prevzel in popisal Simon Omahne, strokovni sodelavec v Rudarskem muzeju Zagorje.

Lahko jih podarite muzeju v trajno last, sicer pa bodo veseli tudi, če jih bodo lahko fotografirali in jih boste posodili le za posamezne tematske razstave, ki jih bo organiziralo društvo in muzej. Fotografski material in dokumentacijo pa bodo fotokopirali in shranili tudi v elektronski obliki.

Rudarski muzej Zagorje, info@rudarski-muzej-zagorje.si; tel.: +386 40 588 351 (Simon Omahne).

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...