24.9 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2Idejna zasnova v pripravi, prostorska stiska kmalu preteklost

Idejna zasnova v pripravi, prostorska stiska kmalu preteklost

Zaradi omejitev razmišljajo o prilagoditvah

Ravnateljica Tadeja Iskra

Ravnateljica Tadeja Iskra obžaluje, da obstoječa epidemiološka situacija narekuje, da pri načrtovanju dejavnosti vključujejo tudi upoštevanje priporočil NIJZ, zaradi česar so precej omejeni. “V preteklosti so se naši otroci vključevali v različne dejavnosti izven šole, prav tako so nas obiskovali učenci rednih šol, npr. v projektu Spoznaj me. Žal zdaj teh dejavnosti ni mogoče izvajati, razmišljamo da bi določene stvari prilagodili in jih izvedli na daljavo,” pravi. Načrtujejo izvajanje projekta »Delimo znanje – nudimo pomoč«, v sklopu katerega bodo strokovni delavci izvajali različna strokovna predavanja, svetovanja, delavnice ter individualne obravnave otrok s posebnimi potrebami v Zasavju. “Na nas se lahko obrnejo tako šole in vrtci kot tudi starši, ki potrebujejo nasvet,” odprtega duha povabi ravnateljica edine zasavske osnovne šole s prilagojenim programom.

Korono na stran. Imajo že nov kombi, veselijo se novega prizidka

Dobrodošla pridobitev za šolo

Na OŠ dr. Slavka Gruma se s prostorsko stisko soočajo že več let. Kaj je razlog za to? Ravnateljica odgovarja, da temu botruje naraščanje števila učencev. Prav zato so v preteklih letih pouk za eno skupino že izvajali v prostorih Glasbene šole Zagorje. “Občina Zagorje ob Savi je imela v skladu z obstoječimi zmožnostmi vedno veliko posluha za zagotavljanje čim boljših pogojev za obravnavo otrok s posebnimi potrebami,” hvaležno priznava prva doma OŠ dr. Slavka Gruma. In to potrjuje tudi nakup zavodu v prid: letos so namreč, med drugim, dobili nov šolski kombi.

Prostorska stiska je bila osrednja tema junijskega sestanka vodstva šole in zagorskega župana. Kratkoročno rešitev so našli v nadaljnjem izvajanju pouka za dve skupini v prostorih bivše Glasbene šole Zagorje, počasi pa se že nasmiha rešitev za težave s pomanjkanjem prostora. Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi je namreč ravnateljico v avgustu seznanil s pripravo idejne zasnove in projekta za gradnjo prizidka. In železo se kuje, dokler je vroče! Stekli so pogovori z vodjo oddelka za okolje in prostor na Občini Zagorje ob Savi Tatjano Podbregar in arhitektko Andrejo Kus, avtorico idejne zasnove prizidka. Iz vsega opisanega je jasno kot beli dan, da so priprave v teku.

 

Sorodni članki:

Občina ima pisarne, zemljišča, stanovanja in celo svoj apartma

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...