-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniški učenci instrumentalisti posegli po najvišjih mestih

-- OGLAŠEVANJE --

Učenci Glasbene šole Hrastnik so se v zadnjem času udeležili več tekmovanj. V Gornji Radgoni, v Murski Soboti in tudi v sosednji Italiji so si na priigrali uspešne uvrstitve ter nagrade.

Jona Špacapan med igranjem na flavto

Od 7. do 22. marca je potekalo 51. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije. V Glasbeni šoli Gornja Radgona je učenka flavte Jona Špacapan v kategoriji 1.a osvojila zlato plaketo.

12. maja se je učenka Jona Špacapan udeležila še 10.Mednarodnega tekmovanja “Citta di Palmanova” v Italiji in prejela 1. nagrado. Na obeh tekmovanjih jo je pri klavirju spremljala Tjaša Šketako Razpotnik. Jonina mentorica je Andreja Ravnikar.

Prav tako se je državnega tekmovanja TEMSIG udeležila učenka diatonične harmonike Tea Peklar in si v kategoriji 1.b priigrala srebrno plaketo. Njen mentor je Rok Sitar.

Žan, mentor Rok in Tea

V mesecu maju je v Murski Soboti potekalo mednarodno tekmovanje harmonikarjev Pannoniaccordion 2022. Učenec Žan Ramšak je s klavirsko harmoniko osvojil zlato plaketo in 1.mesto in tako zmagal v kategoriji narodnozabavne glasbe(D1).

Učenka Tea Peklar pa je z diatonično harmoniko prav tako prejela zlato plaketo in 1.mesto ter zmagala v kategoriji imenovani “variete”(B). Njun mentor Rok Sitar je povedal, da sta bila oba učenca izbrana tudi za nastop na zaključnem koncertu tekmovanja.

SORODNI ČLANKI:

51. tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --