23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoHrastnik dosegel rekord - v enem tednu 74 pozitivnih

Hrastnik dosegel rekord – v enem tednu 74 pozitivnih

Kakšno je stanje okužb v prvih dneh novega leta?

V petek v Trbovljah 6 pozitivnih, v Zagorju štirje

V Zdravstvenem domu Trbovlje so testiranja opravljali v soboto, 2. januarja, je sporočila Darja Logar. Med 22 opravljenimi testi je bil rezultat pri 6 testiranih pozitiven. Hitre teste pa opravljajo danes in še vse dni do konca tedna. Podrobnosti za hitra brezplačna testiranja v Zasavju najdete tukaj.

Od 16 testov, ki so jih v Zagorju opravili med 1. in 3. januarjem, so na okužbo pokazali štirje testi. Kot nam je še sporočila Urška Medved iz Zd Zagorje, imajo za danes napovedanih 44 PCR testov.

Nov negativen rekord v Hrastniku

Epidemiološko stanje ima pod budnim očesom v Hrastniku direktor Zdravstvenega doma Hrastnik Gregor Pajić. Prve dni novega leta, torej med 1. in 3. januarjem letos, so v ZD Hrastnik opravili skupaj 20 testiranj s PCR testi, od tega je bilo kar 13 testov pozitivih.

Največ pozitivnih je bilo v petek, prvi dan novega leta, ko je bil od skupaj 9 testov rezultat brisa pri 8 bolnikih pozitiven. “Pretekli teden smo dosegli rekord, ko smo imeli skupaj 74 pozitivnih bolnikov. Pričakujem, da se bo ta številka zaradi druženja med prazniki prihodnje dni še dvignila. Vse skupaj seveda pomeni še vedno obremenitev za zdravstvene ustanove. Upam pa, da cepivo dobimo še ta teden. Vsak dan smo v pričakovanju pošiljke,” je komentiral Pajić.

Hitre teste opravljajo vsak dan med 9. in 11. uro.

Kako je bilo v Radečah?

V Radečah je hitro testiranje na covid točki potekalo med 10. in 11. uro. Kot so sporočili iz ZD Radeče, so hitro testiranje opravili pri 31 občanih in pri 8 ugotovili, da je bil rezultat testa pozitiven. Hitra testiranja so na voljo ves teden vsak dan med 10. in 11. uro.

Hitre teste so v ZD Radeče opravljali tudi v četrtek, 31. decembra. Interes je bil velik, saj se ga je udeležilo 87 posameznikov in pri 10 so bili rezultati brisov pozitivni.

V Zasavju skupaj 552 aktivno okuženih

Rezultati z današnjega Covid sledilnika.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč