4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoHrastničani si želijo širjenja v farmacevtski industriji

Hrastničani si želijo širjenja v farmacevtski industriji

Vodstvo podjetja Forstek je z začetkom novega leta prevzel Boleslav Kmet. In kakšni so njegovi načrti za prihodnost?

“Želim si predvsem nadaljevati dobre rezultate preteklih let, za katere se moram zahvaliti pretekli direktorici Majdi Krošlin, ki je Forstek prevzela v precej slabem stanju,” pravi novi direktor podjetja Boleslav Kmet.

Kar polovico produktov prodajo v tujino. Njihovi naročniki so podjetja s Poljske, Nemčije in pa celo iz južne in srednje Amerike.

Slabe pol milijona za investicije

Leto 2016 je bilo za podjetje uspešno, saj so ustvarili kar 4,4 milijona evrov prometa in 350.000 evrov dobička. Kupili so novo CNC stružnico in pa CNC obdelovalni center. Za letošnje investicije bodo namenili 450.000 evrov.

Dolgoročna vizija podjetja je širitev na področju naprav za farmacevtsko industrijo. A dokler se ne razširijo na kadrovskem področju, bodo skušali predvsem doseči višjo dodano vrednost pri obstoječem obsegu poslovanja.

Priložnost za mlade

“Problem v podjetju, in tudi na splošno v industriji, je v pomanjkanju kadra. Mi imamo znanje, vidimo priložnosti na trgu, a nimamo ljudi,” pojasni direktor. “Zaposlitev letos sicer ne načrtujemo, a ko se pojavi dober strojnik, zanj vedno najdemo delo.”

V podjetju že imajo tri štipendiste, a nudijo priložnost vsakemu, ki se želi izobraževati na fakulteti za strojništvo ali mehatroniko.

Proizvodnja namesto na papir na ekrane

V podjetju bodo letos uvedli brezpapirno proizvodnjo. Ohranili bodo le še kontrolno – spremni list, vsa ostala dokumentacija pa bo v elektronski obliki. Center bo opremljen s touch screen all-in-one računalniki.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...