27.2 C
Trbovlje
petek, 23. julija 2021
ZON.siAktualnoHitro brezplačno testiranje v zasavskih mestih

Hitro brezplačno testiranje v zasavskih mestih

V Zdravstvenem domu Litija, Zdravstvenem domu Trbovlje in Zdravstvenem domu Zagorje z današnjim dnem pričenjajo z brezplačnim hitrim testiranjem, ki bodo potekala ves teden.

Testiranje se bo v Litiji izvajalo na vstopni točki za covid-19 vsak dan od 12. ure pa do 13.15. Glede na interes za testiranje bodo zagotovili tudi dodaten termin. Za testiranje se vsi zainteresirani občani lahko naročijo na telefonsko številko 031 543 812, od ponedeljka do petka, med 8. in 20. uro, so sporočili iz Zdravstvenega doma Litija.

Ob 15. uri danes pričenjajo s testiranji tudi v Zagorju, testiranje se bo izvajalo v zabojniku na parkirišču za zdravstvenim domom.
Na testiranje se ni potrebno predhodno prijaviti.
Termini testiranja:
Ponedeljek 15.00 – 19.00
Torek 8.00 – 12.00
Sreda 8.00 – 12.00
Četrtek 15.00 – 19.00
Petek 8.00 – 12.00
V prostorih bivše optike v ZD Trbovlje (vhod iz zunanje strani) bodo testiranja potekala vsak dan med 14. in 16. uro, izvide pa bodo občani lahko prevzeli po 17. uri pri zgornjem vhodu v zdravstveni dom.
Vsak dan med 9. in 11. uro bo hitro testiranje v ZD Hrastnik.
Rezultate testiranja bodo občani prejeli po SMS obvestilu. S seboj morate prinesti tudi kartico ZZZS, pomembno pa je, da se testiranja udeležijo le popolnoma zdravi ljudje, brez simptomov. “V primeru, da ste bolni ali pa imate izražene simptome, se dogovorite za redno testiranje s svojim osebnih zdravnikom.
Bodite odgovorni in ostanite zdravi.”

NIJZ pa poudarja, da pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medsebojno razdaljo najmanj dva metra in nosite masko.

Če je vaš rezultat testa pozitiven, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega osebnega zdravnika.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...