-- OGLAŠEVANJE --

Zasavca Gregor in Miha brez pomisleka na pomoč

-- OGLAŠEVANJE --

Gregor Dremšak in Miha Celestina sta v Prevzgojnem domu Radeče 30. avgusta 2020 pristopila k sanaciji in odpravi posledic neurja in s tem preprečila ogroženost ljudi in nadaljnjo večjo gmotno škodo v edinem zavodu za prestajanje ukrepa oddaje v prevzgojni dom za mladoletnike v Sloveniji – ter aprila letos za njun hiter in požrtvovalen odziv slavnostno prejela priznanje.

Podelitev priznanja zaposlenemu v PD Radeče; Foto: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

Tedaj je namreč neurje z vetrom in točo poškodovalo streho graščine, v kateri ima prostore Prevzgojni dom, upravne stavbe in drugih pomožnih objektov, polomilo je drevje v parku in razbilo okna. Posredovali so gasilci PGD Radeče in tudi uslužbenci Prevzgojnega doma Radeče so poprijeli za delo, med njimi najbolj prav Dremšak in Celestina.

“Bil sem klican z letnega dopusta, češ, da je prišlo do nesreče in kot oskrbnik premoženja sem prišel v službo. Strešna opeka je bila vsepovsod razmetana, drevesa so bila podrta in v vsem tistem dogajanju je bilo potrebno hitro sestaviti seznam prioritet,” opisuje Miha Celestina, eden od dveh prejemnikov priznanja na Brdu, ki sicer živi na litijski strani Sopote.

 Ob dnevu uprave za izvrševanje kazenskih sankcij so podelili priznanja za leti 2021 in 2020: pohvale za uspešno in dolgoletno delo; pohvale za vidnejše dosežke ter pohvale za uspešno sodelovanje zunanjim organizacijam in sodelavcem. Podeljeni so bili tudi trije znaki uprave in ena plaketa ministrstva. Minister Dikaučič in generalni direktor Majcen sta podelila 59 priznanj sodelavcem iz vseh lokacij zavodov za prestajanje kazni zapora z oddelki, Prevzgojnega doma Radeče in Generalnega urada ter zunanjim sodelavcem, s katerimi uprava na različnih strokovnih področjih zelo uspešno sodeluje.

 

Miha Celestina in Gregor Dremšak

“Največja težava je bila streha, ki je na zadnji strani graščine, na delu ob Savi, na precejšnji višini, in tu je bil sodelavec Grega posebej pogumen, obenem pa previden in natančen, saj se je povzpel tja in poskrbel za najnujnejše prve sanacijska dela,” se spominja Celestina, ki pravi, da je tedaj v tednu dni imel vso organizacijo “na čez” – potrebnih je bilo kup dogovorov na temo vodovoda, odstranitvijo dreves, tudi komunikacija z odvetnikom Družbe hčera krščanske ljubezni svetega Vincencija Pavelskega, katere so lastnice območja, na katerem dejavnost opravlja Prevzgojni dom Radeče.

“Vse nas je tedaj vodilo le eno – da čimprej zagotovimo varno okolje po ujmi, ki je prizadela tudi naš zavod, in da mladoletnikom ne bi kaj padlo na glavo ali jim kakorkoli drugače pretila nevarnost kakšnih poškodb.”

SORODNI ČLANKI:

FOTO in VIDEO: Neurje s točo uničevalo po Radečah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --