today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoGradnja dvoetažne garažne hiše na Sallauminesu. Kdo bo investitor?

Gradnja dvoetažne garažne hiše na Sallauminesu. Kdo bo investitor?

Da bi Občina Trbovlje pridobila parkirna mesta in se lotila gradnje parkirne hiše na Sallauminesu, so objavili poziv zainteresiranim, ki bi skupaj z občino zgradili dvonadstropno garažno hišo.  

Projekt, ki smo ga ekskluzivno predstavili na našem portalu že leta 2017. Več na spodnji povezavi.

Zemljišče, na katerem bi gradili je na več parcelah, vse so v lasti trboveljske občine. Tako so na Občini objavili javni poziv, preko katerega želijo preveriti interes posameznikov ali podjetij, ki bi v javno-zasebnem partnerstvu uresničili garažno hišo. Del poizvedbe občine, ki bi potekala v sklopu dogovora je tudi ureditev okolice. Parkirno hišo naj bi zgradili na križišču Obrtniške ulice in Ulice Sallaumines, dovoz pa naj bi imela z zgornje ceste.

Gradnji garažne hiše pripada tudi ureditev okolice

Kot rečeno, poleg zasebnega investitorja, ki bi v sodelovanju z Občino zgradil parkirno hišo v dveh etažah, želijo na Ulici Sallaumines tudi preurediti okolico. Investicijo naj bi, kot so zapisali na občini, zaključili do leta 2026.

Vloge zainteresiranih pričakujejo do 18. decembra, javno odpiranje bo 3 dni kasneje. Občina bo pregledala vloge in na podlagi pridobljenih informacij bodo izdelali oceno o upravičenosti izvedbe projekta po modelu javno-zasebnega partnerstva.

Več o projektu parkirne hiše na Sallauminesu smo pisali že v letu 2017, ko smo predstavili tudi idejne zasnove pripravljene v času takratnega vodstva občine:

FOTO: Parkirna hiša na Sallauminesu?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...