25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.si1+1=2Obeta se gradnja novega vrtca

Obeta se gradnja novega vrtca

V Gabrovki bodo zgradili nov vrtec. Obstoječi objekt bodo porušili, dva oddelka in spremljajoči prostori pa naj bi bili dokončani do konca prihodnjega leta.

Občina Litija

“Na območju krajevne skupnosti Gabrovka se je v zadnjih letih povečalo število predšolskih otrok in povpraševanje za vključitev otrok v programe predšolske vzgoje, en oddelek vrtca trenutno gosti še osnovna šola v svojih prostorih, kar pa šoli povzroča tudi nekaj organizacijskih težav pri izvedbi pouka,” je potrebo po gradnji vrtca pojasnila v. d. direktorice občinske uprave Litija Meta Ponebšek.

Število otrok, ki bodo obiskovali novozgrajeni vrtec, je odvisno od vrste oddelkov glede na vpis otrok, a na občini predvidevajo, da bodo oblikovani kombinirani oddelki, v kateri se lahko vključi največ 19 otrok na oddelek.

Ponudbe presegle ocenjeno vrednost del

Projekt je razdeljen v dve fazi, vrtec se bo izvajal v prvi fazi, večnamenski del prostorov pa v drugi fazi in v zgornji etaži objekta nad vrtcem. Občina Litija je oktobra že objavila javno naročilo za gradnjo, a so vse prejete ponudbe presegale ocenjeno vrednost naročila in zagotovljena sredstva za ta namen. Po besedah Ponebškove bodo zato skušali racionalizirati obstoječi projekt in v naslednjem letu v proračunu zagotoviti več sredstev za izvedbo.

Prvotno ocenjena vrednost del za vrtec je namreč znašala približno 300.000 evrov brez DDV, najcenejša prejeta ponudba po prvotnem projektu pa je bila 337.000 evrov, je povedala Ponebškova.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X