-- OGLAŠEVANJE --

Gabričeva nedopustno nad uslužbenke?

-- OGLAŠEVANJE --

Da je nedopustno in nesprejemljivo pisanje podžupanje Jasne Gabrič občinskim uslužbenkam, je zapisal predstavnik sindikata. Na drugi strani, da to niso bile grožnje le opozorilo, pravi Gabričeva.

Poslala sporočilo podrejenim
Med kampanjo, ki jo Lista za naše Trbovlje skupaj s kandidatko Jasno Gabrič izvaja po mestu, naj bi od občanov izvedeli, da uslužbenke občine javno nagovarjajo občane, naj volijo njenega protikandidata. Zato se je Gabričeva odločila za ukrep, ki je po mnenju predsednika Sindikata državnih organov Slovenije Frančiška Verka nedopusten.

Da bomo sporočilo, ki ga je Gabričeva v torek (14. 10. 2014) po elektronski pošti poslala podrejenim prenesli povsem nevtralno, ga kopiramo v celoti.

jasna gabrič

Odgovora na pismo Gabričeva, kljub pričakovanju, ni dobila. Je pa pismo najprej romalo v nabiralnik sindikalistu Verku, odgovornim na občini in medijem. ‘Vsak ima pravico izražati svoja mnenja, koga si želi na mestu župana Trbovelj, pa če je to vaši podžupanji všeč, ali pa ne’ je odpisal predsednik sindikata Frančišek Verk in pojasnil, da pismo ocenjuje kot nedopustno dejanje vršitve pritiska na občinske uslužbence. Ocenjuje, da gre za zlorabo položaja, ‘saj poskuša s pozicije zastopnika delodajalca groziti oziroma na silo doseči, da bi občinski uslužbenci glasovali zanjo.’ Verk je uslužbenki svetoval tudi, naj dejanje prijavi Policijski upravi Ljubljana in zgodbo preda medijem.

Le opozorilo, brez groženj
Gabričeva je prepričana, da je bilo ravnanje uslužbenk neprimerno. Namen sporočila je bil, da s tem prenehajo, saj nekje mora biti meja, je dodala. ‘Gospe /…/ sem opozorila po e-pošti na zadeve, na katere so me opozarjali ljudje na terenu. To je bilo samo opozorilo, brez kakršnihkoli groženj.’

In kaj pravita župan in direktorica občinske uprave?
Poklicali smo trenutno še aktualnega župana Vilija Trevna: ‘Mislim, da ni prav izvajati takšen pritisk nad javnimi uslužbenci, to je grob poseg v njihove ustavne pravice.’ Tudi Treven je dejanje označil kot nedopustno in dodal, da bo na takšen način konec z demokracijo.  

Na pismo je ogorčenim uslužbenkam odgovorila tudi direktorica občinske uprave Monika Kališek: ‘Moje mnenje je, da vsak posameznik izhaja iz svojih vrednot, po Ustavi pa je prepovedana vsaka diskriminacija posameznika, tudi glede njegovega političnega prepričanja (ter s tem v zvezi z izražanjem mnenja in izvrševanjem volilne pravice.’ In k temu dodala, da se od javnih uslužbencev pričakuje lojalnost do vsakokratnega župana, pri opravljanju dela pa se morajo le ti zgledovati tudi po načelu nevtralnega in nepristranskega izvrševanja javnih nalog v javno korist.

Po naših informacij se uslužbenki nista in tudi ne bosta obrnili na policijo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --