1.7 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoFOTOREPORTAŽA: V znamenju čarovnic, sonca in gneče

FOTOREPORTAŽA: V znamenju čarovnic, sonca in gneče

Turisti in čarovnice

Hrvoje in Ivan- hrvaška turista v Zasavju
Hrvoje in Ivan – hrvaška turista v Zasavju

Prazniki v naše kraje prinesejo tudi povsem naključne obiskovalce. Nekateri jih izkoristijo za raziskovanje nepoznanih krajev. Tako sta Zasavje obiskala Hrvoje in Ivan. Svojo pot sta začela v Zagrebu, se do slovensko – hrvaške meje pripeljala z vlakom, nato pa do Zasavja kar prikolesarila. Mi smo ju naključno ujeli med kosilom v enem izmed zasavskih lokalov.

Strašljive podobe v enem izmed zasavskih lokalov
Strašljive podobe v enem izmed zasavskih lokalov

Praznično vzdušje zadnjega dne v oktobru so popestrili čarovnice, vampirji in ostale strašljive podobe, ki so se na noč čarovnic udeležili raznih Halloween Party- jev po Zasavju.

Požar in pokvarjeno dvigalo

Gasilci so imeli, po podatkih Regijskega centra za obveščanje, največ dela na zadnji dan v oktobru. V dopoldanskem času so gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje iz dvigala na ulici Sallaumines v Trbovljah reševali ujeto osebo, popoldan pa na Golovcu pogasili požar v pomožnem lesenem objektu. Po končanem gašenju so še očistili požarišče in opravili preventivni pregled okolice.

Sonce je prvega dne v novembru pri nas vzšlo ob 06:42

Izmerjena temperatura 1. novembra ob 11. uri
Izmerjena temperatura 1. novembra ob 11. uri

Počasi se privajamo na zimski čas, na katerega preidemo vsako zadnjo nedeljo v oktobru, ko urine kazalce ob treh zjutraj prestavimo za 60 minut nazaj. Noči so zopet daljše in dnevi krajši. Nazaj na poletni čas bomo prešli zadnjo nedeljo v marcu.

Potres 1. novembra lani

Lanski prvi novembrski dan je zaznamoval potres z lokalno magnitudo 4,8 in središčem nekje v okolici Brežic. Čutili smo ga tudi Zasavci. Tudi vreme je bilo lani na ta dan precej podobno letošnjemu. Prebudili smo se v megleno jutro, čez dan nas je obsijalo sonce, večer pa je prinesel precej nižje temperature od dnevnih.

Gneča na parkirišču pokopališča na Dolu pri Hrastniku
Gneča na parkirišču pokopališča na Dolu pri Hrastniku

Gneča na pokopališčih

Prostovoljka pri projektu Manj svečk za manj grobov
Prostovoljka pri projektu Manj svečk za manj grobov

Medtem, ko je večina Zasavcev uživala v podaljšanem vikendu, so imeli polne roke dela cvetličarji in gostinci, še posebej tisti v bližini pokopališč. Dan spomina na mrtve v Zasavje prinese veliko število ljudi, ki se pridejo s prižigom svečke pokloniti pokojnim prijateljem in svojcem. Na parkiriščih zasavskih pokopališč je bila zadnjih nekaj dni precejšnja gneča, na pokopališčih so izvajali tudi projekt zasavskega izvora in državne dimenzije Manj svečk za manj grobov.

Električni avto na trboveljskem pokopališču se je pokvaril
Električni avto na trboveljskem pokopališču se je pokvaril

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...