5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 5. decembra 2022
ZON.siAktualnoFOTOGALERIJA: Prvič pripravili Dan družin na Kipah

FOTOGALERIJA: Prvič pripravili Dan družin na Kipah

Trboveljsko turistično društvo je mednarodni dan družin obeležilo v nedeljo v Športnem parku na Kipah z zabavnim in športnim programom za vso družino. Njihovo vodilo je bilo: Naj zasijejo iskrice v očeh vsem članom družine. Generalna skupščina Združenih narodov je leta 1993 razglasila 15. maj za mednarodni dan družin. Tako se proslavlja pomen družin in delo, ki se je začelo leta 1994, ko je bilo mednarodno leto družin.

Ob dnevu družin je Zveza prijateljev mladine Slovenije že 24. leto zapored pripravila akcijo Za družine brezplačno, ki traja od 15. maja, na mednarodni dan družin pa do konca tedna družin 22. maja. V letošnji akciji sodeluje 39 muzejev in galerij.

Joži Kukovič

Kot nam je povedala Joži Kukovič, predsednica društva, so letos prvič na ta način obeležili dan družin. Z dogodkom so želeli med sabo povezati člane ožje pa tudi razširjene družine. Za naslednje leto pa na podlagi letošnjih izkušenj razmišljajo, da dogodek prestavijo v mestni park. Prostovoljke iz društva so s pomočjo sponzorjev pripravile bogat srečelov, slastne prigrizke in osvežilno pijačo. Vstopnina je bila zelo ugodna, 5 eur za celo družino. Druženju so se pridružili tudi trboveljski gasilci, ki so jih najmlajši uspešno premagali v vlečenju vrvi. Le Mandeljc se ni upal vleči, ker se je bal, da bo koga poškodoval.

Nevenka Cerovšek

Da je bilo to zaresno druženje vseh generacij, smo zaključili po besedah Nevenke Cerovšek, ki je bila s hčerkino družino. Zelo ji je bilo všeč, vsi so uživali in bi radi videli, da se kaj podobnega kmalu ponovi.

Tudi mlada družina Martini iz Hrastnika je uživala v druženju na Kipah. Lorena, Najin, Ezabela in Valentino so se z veseljem udeležili različnih iger ter okušali ponujene dobrote.

Dan je bil kot nalašč za tovrstno druženje, ki je prav zares prižgalo iskrice v očeh vseh prisotnih. Predsednica Joži pa je vse povabila na barvanje panjskih končnic, ki bo v ta petek na dan čebelarjev pred trboveljskim Delavskim domom.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

VIDEO: Po najdaljši mestni ulici se je zapeljal prvi dobri mož

V spremstvu nagajivih parkeljnov, srčnih angelčkov, zagorskih godbenikov in neverjetnih bruhalcev ognja, se je Miklavž popeljal po mestni vpadnici vse do ploščadi, kjer sta...
X