20.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 15. avgusta 2022
ZON.siAktualnoFOTO: Zagorje slavnostno, kot se spodobi

FOTO: Zagorje slavnostno, kot se spodobi

Mesec avgust že po tradiciji velja v Zasavju, kot mesec praznovanja zagorske občine. Dogodki se vrstijo, kot po tekočem traku saj jih je okrog devetdeset. Sinoči pa je v KCDD Zagorje potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku, na kateri so podeljena priznanja letošnjim občinskim nagrajencem.

Nagrajenci

Slavnostni govornik župan Matjaž Švagan je v govoru med drugim ponosno izpostavil, da je stopnja nezaposlenosti v občini pod slovenskim povprečjem. Po “rekordnih” 28 letih županovanja je napovedal tudi ponovno kandidaturo.

Kot smo že pisali, sta letošnja dobitnika zlate plakete Slavko Jelševar, uspešni podjetnik, vpet v različna društvena področja v občini in dolgoletni član občinskega sveta in Marjan Kovač, občinski svetnik, dolgoletni predsednik KS Kisovec-Loke ter predsednik PGD Loka. Srebrni plaketi pa sta dobila Ana Praznik voditeljica na televiziji, radijska napovedovalka, humanistka in pevka in DPM Zagorje za šestdesetletno uspešno delo.

Zagorje praznuje občinskem praznik 9. avgusta v spomin na noč z 8. na 9. avgust 1941, ko so partizani takratne revirske čete napadli orožniško postajo v Zagorju.

 

Slavko Jelševar, dobitnik zlate plakete se je v imenu vseh nagrajencev zahvalil županu in občinskemu svetu, za naše bralce pa je povedal: »Vesel sem, da me je za to priznanje predlagal prav župan, s katerim sva res veliko sodelovala. Večkrat sva prekrižala kopja, vendar vedno našla konstruktivno rešitev. Skupno pa nama je to, da je on župan že osemindvajset let, toliko let pa sem bil jaz v občinskem svetu, od tega štiri leta še pri prejšnjem županu. «

Ana Praznik

Ana Praznik je zelo ponosna, da so ji v rodnem Zagorju dodelili srebrno priznanje: »Z veseljem prihajam v Zagorje, kjer živijo moja družina in prijatelji. Sem ponosna Zagorjanka, saj to pogosto tudi javno omenim ali pa v oddaji pustim, da mi kakšna po zagorsko uide

Podeljena so tudi županova priznanja, ki so jih dobili Dejan Kramžar naj učitelj leta 2016, Milan Bedrač in Bogo Steklasa (opravičeno odsoten).

Scenarij prireditve, ki je bila v duhu zdravega življenja in kolesarjenja, je pripravil Roman Rozina, dobitnik Kresnika za najboljši roman leta Sto let slepote, kjer opisuje rudarske revirje 20. stoletja, za kar mu Zagorje izreka zahvalo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavci še vedno največ na Hrvaško

Prejšnji teden smo objavili anketo in vprašali naše bralce, kje so ali kje bodo letos dopustovali. Prav nič presenetljivo ni, da je več kot...
X