-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: V tem prostoru lahko odločaš. V tem prostoru dobiš-daš idejo. Torej, prideš?

Socialnemu podjetju Punkt je zagorska občina odstopila prostor, nekoč pošte in nato zdravstvene zavarovalnice, ki je pred tem sameval. Strah, da so spodrinili širjenje zagorske knjižnice je odveč, a več o tem drugič.

-- OGLAŠEVANJE --

Težko je razložiti, najboljši izraz je javna pisarna, dorečemo s Snašo Klančar ob obisku njihovih novih prostorov za sodelo. Sodelo. Spet še en neznan izraz?

Snaša Klančar

V Zasavju je cel kup posameznikov, ki delajo na raznih projektih od doma, iščejo nove ideje, pripravljajo vsebine, si želijo nekaj več, nekaj boljše … a se med sabo ne najdejo. Zagorski Punkt naj bi bil njihova nova stična točka, prostor, kjer bi se srečevali – in še več – delili bi si ideje, mišljenja, si pomagali. »Zakaj bi sam ždel doma, če več ljudi toliko več ve in zna?« navrže Klančarjeva, ki je navdušena, kako so jih domačini sprejeli. Ustavljajo se, zanimajo se in sprašujejo.

Vsi so del odločanja!

Klančarjeva še izpostavi: »Poudariti želimo, da vsak soodloča. Nismo zaprta skupnost, ki bi naredila neka pravila in po njih delala celo večnost. Smo živ sistem in upoštevala se bo vsaka dobra ideja ali predlog.«

Komu je prostor namenjen? Najlepše so zapisali punktovci sami v svoji zloženki:

Prostor je mogoče uporabljati 24/7, tudi materialne potrebščine v zameno pa od posameznikov pričakujejo 5€ in vsebinski prispevek in od večjih organizacij 20€ in vsebinski prispevek. Prejete finance bodo namenili za skupne potrebščine, vsebinske prispevke pa uporabili v samostojnih dogodkih ali na kreativnih večerjah, coworking sredah in na skupnostnih srečanjih.

Na Cesti Borisa Kidriča 2 v Zagorju jih najdete, v spletnem svetu pa FB Punkt ali povezani@punkt-cc.org

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --