31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: To je blok, ki naj bi ga začeli graditi prihodnje leto

FOTO: To je blok, ki naj bi ga začeli graditi prihodnje leto

Pred leti je na javni dražbi Stanovanjsko podjetje kupilo okoli 3000 kvadratnih metrov zemljišča v Kisovcu, natančneje na Lokah. V prihodnjem letu bi tam lahko že začeli graditi nov stanovanjski blok.

Gregor Brinjevec

Gre za eno najlepših sončnih lokacij daleč naokoli, je prepričan direktor Stanovanjskega podjetja Zagorje Gregor Brinjevec. Prostorski plan občine (OPPN) je bolj kot ne pripravljenm okoliški prebivalci so podali svoje pripombe in pogovori so stekli tudi že z morebitnim investitorjem za gradnjo. Da bi sami izvedli investicijo, je za zagorsko stanovanjsko podjetje prevelik zalogaj. Kdo bo partner pri gradnji, naj bi bilo znano že pred poletjem.

Na območju, kjer je nekoč že stal večstanovanjski objekt – v predvojnih časih namenjen rudarskim inženirjem – je prejšnji lastnik prav tako nameraval zgraditi stanovanja, a je zaradi stečajnega postopka, v katerem se je znašel, ambiciozen načrt splaval po vodi.

Projekt za 24 do 28 stanovanj je pripravljen, odvisno od izkazanih potreb. Po trenutnih ocenah naj bi večji del stanovanj namenili najemu, ostale prodali. Kot rečeno pogovori s Spektrom o nakupu stanovanj namenjenih najemu že potekajo, kar so nam potrdili tudi na Spektru, kjer poleg nakupa stanovanj na hrastniški Resnici, povečujejo svoj fond tudi na območju Kisovca. V Zasavju je velika potreba po večjih stanovanjih, prav zato so v novogradnji načrtovana 2-, 3- in 3,5-sobna stanovanja.

Po prvih idejah, da bi zgradili 56 stanovanj in celo vrtec, se je izkazalo, da bi takšno število stanovanj preveč obremenilo okolje. Če bi vključili še vrtec, bi potrebovali dodatni podzemni etaži, kar bi, po besedah Brinjevca, tako podražilo gradnjo, da le ta ne bi bila več smiselna. Vseeno pa Občina v Kisovcu za vrtec išče še druge ustrezne rešitve.

Objekt, ki naj bi stal za gasilskim domom, kot pravi naš sogovornik, odobravajo tudi okoliški prebivalci. Poleg podrtja starejšega objekta na tem mestu, bodo na njihovo željo prestavili cesto in preuredili prečkanje potoka.

FOTO: V Kisovcu nov blok s 24 stanovanji

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...