17.9 C
Trbovlje
četrtek, 5. avgusta 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Poleg lipe. zasajene pred 30 let, še park namenjen osamosvojitvi

FOTO: Poleg lipe. zasajene pred 30 let, še park namenjen osamosvojitvi

Litija je trideseto obletnico slovenske neodvisnosti proslavila na Valvazorjevem trgu, kjer je bila istočasno tudi otvoritvena slovesnost novozgrajenega Parka samostojnosti.

Na Valvasorjevem trgu že stoji osamosvojitvena lipa, ki so jo zasadili leta 1991, poleg nje pa so postavili še plato s protitankovsko piramido z drogom in zastavo. Piramida je bila do sedaj postavljena ob kiosku bivše cvetličarne. Park je bil načrtovan že dlje časa in za ureditev tega dela starega mestnega jedra je občina prispevala približno štirideset tisoč evrov.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil državni sekretar Jelko Kacin. V govoru se je spomnil dogodkov izpred tridesetih let in ljudi, ki so pri tem aktivno sodelovali. Spomnil se je, da je pred tridesetimi leti tudi mudil v Litiji, ko so zasadili osamosvojitveno lipo, ki se je do danes že lepo razrastla. “Ne sprejemam izgovorov nekaterih, da letos udeležba ni primerna, češ da je proslava premalo ljudska. Nekateri so pred tridesetimi leti zamudili in niso prišli pravočasno in letos ponavljajo napako. Domovina oziroma država je samo ena in zasluži moje in naše spoštovanje,” je kritično naglasil Jelko Kacin.

FOTOGALERIJA:

Namesto trgovine, park osamosvojitve

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na hrastniški policiji iščejo administratorja – rok za prijavo 3 dni, pot do objave pa …

Ministrstvo za notranje zadeve, natančneje Policija išče administratorja s srednješolsko izobrazbo za delo na Policijski postaji Hrastnik. So pa postavili neverjetno kratek rok za...