1.5 C
Trbovlje
petek, 3. decembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Perkmandelc zaznamoval soboto in združil domače

FOTO: Perkmandelc zaznamoval soboto in združil domače

Uff, pa je uspelo! …so si oddahnili organizatorji po pogumni odločitvi, da po enoletnem premoru izpeljejo rudarsko prireditev Perkmandelc vabi v svojo deželo. Perkmandelčeva prireditev v letu 2021 pa bo ostala v zgodovini zapisana tudi zaradi povezovalnega dogovora zagorskih društev.

Organizatorji – dve krajevni skupnosti Jože Marn in Franc Farčnik sta skupaj s turističnim društvom Ruardi pripravili pestro sobotno popoldne. 10. Perkmandelčevega pohoda se je letos udeležilo skromno število pohodnikov. Bistveno pa je, da so dobre volje in zdravi pod vodstvom članov ŠD Kotredež prišli na cilj.

»Metanja kulma u hunt«

Uspešno se je zaključilo tudi 5. Ekipno tekmovanje v igri »Metanja kulma u hunt«. Igre, ki navdušuje mlade in stare se je udeležilo sedem ekip. Zmaga je pripadla ekipi FC Farčnikova, druga je bila ekipa Gadi in tretja Cilenca. Potomci rudarjev so ponovno skakali čez kožo in po zaprisegi prejeli tudi potrdila za opravljeno dejanje.

Takole je odmevalo po revirjih: »Prisegam, da bom spoštoval tradicijo rudarjev, ki so pod zemljo pomagali drug drugemu in si bili tovariši v dobrem in slabem tudi, ko so prišli na površino. Uporabljal bom pozdrav Srečno!«

 

Predzadnja avgustovska sobota 2021 pa bo v zagorski koledar zabeležena zaradi podpisa Dogovora o usklajevanju aktivnosti in sodelovanju pri razvoju turizma v Občini Zagorje ob Savi in Zasavju. Šest društev: Aeroklub Zagorje ob Savi, Kolesarski klub Zagorska dolina, Mladinski center Zagorje ob Savi, Planinsko Društvo Zagorje ob Savi, Športno turistično društvo Kotredež in Turistično društvo Ruardi je podpisalo dogovor, da bodo z roko v roki sodelovali pri turističnem razvoju svojega okolja. Sopodpis sta dodala še direktor Občinske uprave Tadej Špitalar in podžupan.

Organizatorji smo bili navdušeni nad obiskom, ta je bil kljub PCT pogoju rekorden, poroča Janez Lipec. Opaziti je bilo veliko mladih, ki bodo to in podobne prireditve lahko peljali še mnogo let naprej.

Perkmandelčeva prireditev leta 2015:

Prekmandeljc v svojo deželo privabil tudi Madžare

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

FOTO: Čisto prava mala čarobna dežela, ki si jo lahko ogleda vsak

Ko se stemni, se v čarobni deželi prižgejo luči in srnice se usedejo pred hiško. Snežak se odpravi na pohod, lisička skrbno varuje strože...