-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Na območju Ceroza 110 gasilcev

Včeraj se je na območju Regijskega centra za ravnanje z odpadki v Zasavju z ognjem borilo skupaj 110 gasilk in gasilcev. Iz objekta so reševali dve osebi, še eno iz strehe.

-- OGLAŠEVANJE --

Gasilska zveza Hrastnik je na območju izvedla vajo, v kateri so sodelovale še enote iz Trbovelj in Zagorja ter druge službe, katere bi bile potrebne ob takšnem dogodku (Nujna medicinska pomoč Hrastnik, Regijski center za obveščanje Trbovlje).

Dve pogrešani osebi, še ena na strehi objekta

Na odlagalnem polju Ceroza so se gasilci v preteklosti že dvakrat borili z ognjem in po podatkih Slavka Drakslerja iz PGD Hrastnik že takrat dobili nekaj izkušenj. Tokrat so izvedli vajo v primeru požara na objektu. “Sodelovalo je 110 gasilk in gasilcev, 24 vozil in tudi vodstvo Ceroza. Izvedli smo evakuacijo zaposlenih, reševali dve pogrešani osebi iz objekta sortirnica ter eno iz strehe objekta, pri kateri smo uporabili avtolestev, pri kateri sodelujemo s trboveljskimi gasilci. Na strehi smo preventivno prelivali sončno elektrarno, da se požar ne bi razširil. Prav tako smo pred širitvijo požara varovali še en drug objekt in gasili – seveda namišljen – požar, ki se je razširil v naravno okolje proti naselju Unično,” je potek vaje povzel Draksler. Na območju je sicer urejeno hidrantno omrežje, ker pa v okolici ni naravnih virov vode, ki bi jo lahko črpali, je bil potreben dovoz s cisternami. Za to so poskrbele še druge enote iz regije. Vodja vaje je še poudaril, da je v zasavski regiji sodelovanje gasilcev zgledno, analiza vaje jih še čaka. “Po vsaki vaji izvedemo analizo, kjer preučimo postopke interveniranja enot in potek obveščanja ter uvedemo mogoče izboljšave,” je dodal Draksler.

Da je takšna vaja za podjetje Ceroz strateškega pomena, je poudaril direktor Enes Rakovič: “Smo podjetje, ki se ukvarja z odpadki, požarna ogroženost je visoka. Vesel sem, da je vaja potekala pri nas, saj smo tako ugotovili, kje imamo bistvene možnosti za izboljšave in kako še lahko pripomoremo k varovanju okolja. Vaja je bila izredno uspešna, potekala je tako, da so upoštevali širok scenarij, ki ga je odlično pripravilo vodstvo akcije, bili so pripravljeni na vse”.

Namen vaje je bil preizkusiti odzivnost gasilcev v primeru dogodka ob požaru na objektih Ceroz, odločanje glede evakuacije krajanov v primeru, da meritve pokažejo nevarnost za zdravje, sodelovanje vseh pristojnih služb, odzivnost vodstva podjetja, ter poznavanja različnih reševalnih tehnik.

FOTOGALERIJA:

(Maja Rozman Photography)

Kaj, če največja sončna elektrarna zagori?

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --