24.5 C
Trbovlje
petek, 19. avgusta 2022
ZON.siAktualnoFOTO: Gasilci po novem brez udarnih jam

FOTO: Gasilci po novem brez udarnih jam

Investicija za dobrih 100.000 evrov zajema vsa infrastrukturna dela, ki se nahajajo pod ploščadjo, kot so vodovod in drugi objekti. Gasilski dom so zdaj priklopili tudi na vročevod. Poleg gasilskega zavoda se nahaja reševalna enota zdravstvenega doma Trbovlje. Stara podlaga je bila popolnoma dotrajana in resnično potrebna obnove, je še dodala Gabričeva. To je bil prvi korak naslednji bo sanacija stavbe gasilskega zavoda, saj je dotrajana in energetsko potratna.

Prvi korak narejen, sledi še obnova stavbe

Matjaž Lapi, direktor gasilskega zavoda Trbovlje, nam je zaupal, da je to za gasilce kot tudi za vse uporabnike teh površin velika pridobitev, kajti prejšnje površine so bile zelo dotrajane, komunalna infrastruktura je bila stara, iztrošena. Premaknili so tudi hidrant, ki se je prej nahajal nižje, zdaj je našel primerno mesto ob stavbi, kjer lahko brez težave polnijo gasilska vozila s potrebno vodo.

Pridobili so tudi klančino za invalide in stavba je postala objekt prijazen invalidom. Poklicni gasilci v Trbovljah razpolagajo s šestimi intervencijskimi vozili ter priklopnikom za nevarne snovi. Z njimi v večjih nesrečah intervenirajo tudi gasilci PGD Trbovlje mesto, ki imajo eno tovorno vozilo in kombi za prevoz.

5 let so čakali

Več kot pet let so čakali na ureditev, posodobitev okolice in infrastrukture okoli gasilskega društva, opozarjali so na to problematiko, na ploščadi so bile tudi udarne jame, pozimi so se delale ledene plošče, kjer se je zadrževala voda, bilo je nevarno za pešce. Županja je izpolnila obljubo in zagotovila sredstva v občinskem proračunu.

Gasilski dom uporabljajo poklicni gasilci gasilskega zavoda Trbovlje, poleg njih so v domu še prostovoljni gasilci prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje mesto, tu ima pisarno tudi gasilska zveza Trbovlje. Objekt uporablja še društvo za podvodne dejavnosti Trbovlje, radioamatersko društvo Trbovlje in  pet drugih najemnikov objekta.

FOTO:

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V podjetju vzel plačilno kartico in zapravil 2000 evrov

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi V ponedeljek so na Opekarni obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, v...
X