-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Energetska sanacija vrtčevske enote prinesla tudi dva oddelka več

-- OGLAŠEVANJE --

Enota Sonček, ki je del Vrtca Hrastnik je po mnogih letih skoraj propadanja, dočakala celovito prenovo. Objekt je občina energetsko sanirala, uredila priklop na kanalizacijo, notranjost pa so prenovili in spremenili do te mere, da bo sedaj na Sončku namesto treh, kar pet oddelkov malih nadobudnežev.

Na objektu je bila izvedena energetska sanacija, ki je vključevala sanacijo strehe, izolacijo ovoja stavbe, menjavo oken in vrat, zamenjavo stavbnega pohištva, sanacijo vkopanih kletnih zidov, vgradnjo prezračevalnega sistema, sanacijo razsvetljave ter namestitev termostatskih glav in ventilov z daljinsko regulacijo na vsa grelna telesa. Hkrati se je uredil tudi priklop objekta na kanalizacijsko omrežje. Izvedbo preplastitve asfalta, kot pravijo na hrastniški občini, pa je pred zaključkom prehitela zima, zato se bo ta izvedla takoj, ko bo to mogoče. Tudi v notranjosti se je izvedlo nekaj del za ureditev prostorov in igralnic ter zagotovitev kakovostnih pogojev za izvajanje programov.

Mojca Perić in Marko Funkl

»Energetske sanacije so pomemben korak na poti razogljičenja in energetskih prihrankov. Občina Hrastnik ima izdelan načrt za zeleni trajnostni prehod, katerega del so energetske sanacije, vzpostavitve sončnih elektrarn, urejanje odvajanja in čiščenja odpadne vode ter drugi trajnostni projekti,« je navrgel župan Marko Funkl in napovedal tudi začetek energetske sanacije Zdravstvenega doma Hrastnik.

Ravnateljica Mojca Perić ni skrivala navdušenja nad reogranizacijo: »Znotraj vrtca smo kar precej postorili, da smo zdaj lahko v enoto Sonček sprejeli pet oddelkov, prej so bili tukaj samo trije. Tako da imamo zdaj prvič na tej enoti tudi oddelek za otroke v starosti od enega do dveh let.« Prenovljenih oziroma prilagojenih je bilo nekaj sanitarij, dodani pa so bili kabinet za svetovalno delo, knjižnica in dve igralnici.

V Hrastniku vrtec dražji za dobrih 20, v Litiji za slabih 10 odstotkov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --