0.5 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.si1+1=2Evropski srednješolski debatni turnir

Evropski srednješolski debatni turnir

Minuli konec tedna se je v Zagrebu odvil doslej največji srednješolski evropski turnir v debati.

Winter Holiday Open 2016 je gostil preko 330 srednješolcev oziroma 110 ekip iz Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Češke, Danske, Nemčije, Madžarske, Indije, Jordanije, Libanona, Makedonije, Moldavije, Mongolije, Romunije, Saudske Arabije, Srbije, Slovaške, Slovenije, Singapurja, Tanzanije, Turčije in ZDA.

Gimnazijo zastopali dve ekipi

Debatni klub Logos in GESŠ Trbovlje sta zastopali dve ekipi. Preliminarni del je bil sestavljen iz šestih krogov. Ekipe se kombinirajo po uspehu, kar pomeni, da zmagovalne dobivajo vedno močnejše nasprotnike.

Naša prva ekipa (Žan Jernej Kovač, Vasja Grošelj in Izza Jerman) je premagala vse nasprotnike v preliminarnem delu in se uvrstila na 3.mesto takoj za obema nacionalnima ekipama ZDA.

Druga ekipa Logosa z novinci (Timotej Medved, Taja Kovačič, Nastja Abdič in Robert Cerovšek) je solidno opravila v tem delu, saj je dobila tri zmage in za seboj pustila več kot polovico turnirskih ekip.

O nacionalizaciji podjetij, komercializaciji feminizma in še marsičem

Pripravljene debatne teme so bile: komercializacija feminizma in nacionalizacija podjetij v državah v razvoju. Poleg tega se je debatiralo še na druge teme, kjer so ekipe imele samostojno enourno pripravo (npr. Upravičenost proslav, ki se nanašajo na vojno; Vrednotenje dejstva, da so socialna omrežja postala primarni vir informacij; Vrednotenje mobilnih iger kot je Pokemon itn.).

Na evropskih turnirjih je debatni klub Logos iz GESŠ Trbovlje že zelo dobro znan in poznajo ga tudi mnogi boljši klubi z drugih celin. Nad njihovo letošnjo predstavo sem kot mentor izjemno zadovoljen. Prepričan sem, da so pred temi dijaki še mnogi uspehi!

Jakob Štrovs, mentor

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Bo 127 Trboveljčanov namesto neprofitne plačevalo tržno najemnino?

Najemniki Spektrovih stanovanj so se znašli v negotovosti: so še naprej upravičeni do subvencije neprofitne najemnine ali jim bo pripadala zgolj subvencija tržne najemnine?...
X