13 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualnoEkstremne razmere med poukom

Ekstremne razmere med poukom

Občina je naposled le prižgala zeleno luč za začetek prepotrebne obnove telovadnice.

Obnova telovadnice in obeh pripadajočih kabinetov na Osnovni šoli Slavka Gruma v Zagorju se je le začela izvajati.

Ekstremne temperature

oš slavko grumNa slabo stanje telovadnice so začeli opozarjati že leta 2010. Poleti so bile temperature zaradi pregrevanja nevzdržno visoke, v najhladnejših zimskih dneh pa so v telovadnici izmerili le 10 – 12°C, situacijo opiše Vanja Manfredo, ravnateljica OŠ dr. Slavka Gruma v Zagorju.

Telovadba kar v jedilnici

telovadnica2Učence v času ekstremnih razmer v telovadnico niso vodili. Pouk športne vzgoje tudi v času obnove poteka v jedilnici, v multisenzorni sobi ali na prostem, je povedala Manfredova.

Predlani so na telovadnici že zamenjali strešno kritino in popravili podkonstrukcijo, zdaj so na vrsti toplotna in zvočna izolacija, menjava grelnih elementov ter ureditev ustrezne razsvetljave.

Neuspeli razpisi

telovadnica3Občina Zagorje je v preteklosti poskušala sredstva za obnovo pridobiti s prijavami na razpisa Fundacije za šport in Ministrstva za šolstvo, vendar na nobenem izmed njih niso bili izbrani.

Naložba v obnovo telovadnice je ocenjena na 54.000 evrov, občina pa se je v upanju na pridobljena sredstva ponovno prijavila na javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov v letih 2017, 2018 in 2019.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...