27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoEko krog daroval za male paciente

Eko krog daroval za male paciente

Eko krog je Splošni bolnišnici Trbovlje doniral dobrih 4.800 evrov za nakup svetilke za fototerapijo novorojenčkov in posebnih nosil za prenašanje bolnih otrok. Opremo bo uporabljal pediatrični oddelek bolnišnice.

V Eko krogu, kjer skušajo z donacijo doprinesti k zdravju zasavskih otrok, upajo, da bosta malim bolnikom omogočila hitrejše in udobnejše zdravljenje. Eko krog je namreč vsa leta opozarjal na ranljivost generacij otrok, ki so rastle v onesnaženem zasavskem zraku.

Del nagrade namenili za opremo pediatrišnega oddelka

Uroš Macerl in Romana Martinčič.

To je enkratna donacija, saj po besedah Uroša Macerla iz Eko kroga nikoli niso imeli dovolj sredstev, zdaj pa so lahko porabili del nagrade, ki so jo prejeli prejšnje leto.

“Vemo, da Srčne mamice zbirajo denar za pediatrijo in zdelo se nam je žalostno, da je oddelek tako finančno podhranjen. Sestali smo se z vodstvom bolnišnice in povedali so nam, kaj jim v trem trenutku najbolj manjka,” pravi Macerl. Zgolj požrtvovalnosti in vztrajnosti civilne družbe in dela strokovne javnosti lahko pripišemo dejstvo, pravijo v Eko krogu, da se zadnja leta obremenjevanje zasavskega okolja zmanjšuje, da so danes otroci okoljskim onesnažilom manj izpostavljeni in da lahko verjamemo, da bo tudi njihova zdravstvena slika vsako leto boljša.

SORODNI ČLANKI:

Macerlu okoljska “nobelova” nagrada

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X