12 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoDva Petra, dve nagradi

Dva Petra, dve nagradi

Hrastniški kajakaš Peter Kauzer je na petkovi prireditvi prejel laskavi naslov najboljši športnik leta 2016 po izboru Kajakaške zveze Slovenije.

Peter Kauzer je svojo tekmovalno pot začel v Brodarskem društvu Hrastnik. V svoji karieri je osvojil osem kolajn na evropskih prvenstvih, tri kolajne na svetovnih prvenstvih, dva naslova svetovnega prvaka in en naslov evropskega prvaka v posamični konkurenci. Letos je z olimpijskih iger v Riu de Janeiru v domači Hrastnik prinesel osvojeno srebrno olimpijsko kolajno.

Na prireditvi je bil nagrajen tudi Petrov oče Peter Kauzer starejši. Prejel je bronasto plaketo Kajakaške zveze Slovenije za dolgoletno uspešno trenersko delo.

S skupnimi močmi do olimpijske kolajne

peter kauzer sprejem hrastnik olimpijske (154)Peter Kauzer st. je v času tekmovalne kariere, med katero je za jugoslovansko kajakaško reprezentanco uspešno nastopil na treh svetovnih prvenstvih, slovel kot eden najboljših slalomistov. Trenersko kariero je začel kot trener v Brodarskem društvu Hrastnik s skupino mladih kajakašev, v kateri je bil tudi Peter Kauzer ml. Po letu 2004 se je začelo osvajanje kolajn. V obdobju trinajstih tekmovalnih sezon je Peter ml. pod vodstvom očetovskega trenerja dosegel številne uspehe, trdo delo obeh Petrov pa se je v letošnji sezoni obrestovalo s srebrno olimpijsko kolajno.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...