24.5 C
Trbovlje
petek, 19. avgusta 2022
ZON.siAktualnoDoza nesramnosti namesto vozovnice

Doza nesramnosti namesto vozovnice

»Starejši gospod iz Hrastnika svojo psičko vedno pripelje k meni na nego. In vedno ima velike probleme, ko želi z njo na avtobus. Šofer avtobusa pa je bil tokrat še zelo nesramen do njega,« je zadnji primer neprimernega ravnanja šoferja opisala zgrožena Marjana Miklavc, lastnica trboveljskega pasjega salona. In se pritožila avtobusnemu prevozniku Avrigo.

Marjana Miklavc

Odlok naj bi vožnjo živali z avtobusom prepovedoval, je trdil šofer avtobusa, in potnika s psičko ni želel spustiti na avtobus, čeprav greš lahko s psom brez težav tudi na vlak. Gospod ima svojo malo, štiri kilogramsko psičko, vedno v pasji torbi. Poleg tega je psička pridna in snažna, je zatrdila Miklavčeva, ki je več kot 14 dni čakala na pojasnilo Avriga. Pravzaprav ga je prejela šele dan po našem klicu avtobusnemu prevozniku.

“Šlo je za nesporazum”

»Gospodu smo se opravičili, šlo je za nesporazum. Pogovorili smo se tudi z voznikom na tej liniji, ga opozorili in seznanili s pravili,« nam je zatrdila vodja zagorske poslovalnice Avriga Irena Grabnar. Na korektno ravnanje pri prevozu manjših živali so opozorili tudi ostale voznike, zato na Avrigu pričakujejo, da v bodoče do podobnih neljubih dogodkov ne bo več prihajalo.

Brez doplačila za manjše živali

Manjše živali, ki so v torbi ali transporterju se namreč lahko prevažajo na avtobusu. In to brez doplačila, saj se prevoz manjših živali opravi kot ročna prtljaga. Na avtobus pa smejo tudi psi vodniki za slepe in službeni psi, je zapisano v Avrigovih splošnih prevoznih pogojih za javni prevoz potnikov in prtljage v notranjem in mednarodnem cestnem prometu.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V podjetju vzel plačilno kartico in zapravil 2000 evrov

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi V ponedeljek so na Opekarni obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, v...
X