0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.si1+1=2Dostopna mora biti vsem, ne le izbrancem

Dostopna mora biti vsem, ne le izbrancem

Glasbena šola Trbovlje je ustanovila šolski sklad, s katerim bo pomagala socialno šibkim učencem in olajšala dostop do nastandardnih vsebin.

“Glasba mora biti dostopna vsem”

Katja Mikula

“Kar nekaj je otrok, za katere glasbena šola postaja luksus. Njihovi starši si ne morejo privoščiti, da bi plačevali prispevek za materialne stroške, kaj šele, da bi jim kupili kvaliteten inštrument. Tudi priprave za večje glasbene skupine niso poceni, prav tako ne stroški za tekmovanja za nadarjene učence,” razloži ravnatljica Glasbene šole Katja Mikula, ki je prepričana, da mora biti glasba dostopna vsem, ne glede na družbeni položaj ali finančno zmogljivost.

Za nakup glasbil, za socialno šibke in perspektivne učence

Šolski sklad bo pridobival sredstva iz prispevkov domačih in tujih pravnih in fizičnih oseb, donacij, zapuščin in drugih virov. S pomočjo sklada bo glasbena šola financirala dejavnosti posameznih oddelkov in skupin, ki niso sestavina rednega izobraževalnega programa, skrbela bo za nakup nadstandardne opreme in glasbil ter zagotavljala sredstva za spodbujanje dejavnosti zelo perspektivnih učencev ter pomagala socialno šibkim učencem.

Po besedah Mikule bodo letos tudi prvič zbirali prostovoljne prispevke na tradicionalnem marčevskem koncertu Mamicam in ženam v Domu svobode v Trbovljah.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...