Dolski šolarji na treh lokacijah

Rekonstrukcija dolske osnovne šole se bo začela med počitnicami, pouk bo do konca šolskega leta potekal ustaljeno.

0
119

V novem šolskem letu bo zaradi del pouk potekal na treh nadomestnih lokacijah. »Prvošolci bodo imeli pouk v večnamenskem prostoru v Podkraju, drugošolci in tretješolci v Glasbeni šoli, ostali šolarji pa bodo v matični šoli v Hrastniku,« je spremembe napovedala ravnateljica OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik Marina Kmet.

Junija bodo dorekli logistiko

Marina Kmet
Marina Kmet

Kako bodo potekali prevozi šolarjev in ostala logistika bo po besedah Kmetove dorečeno v juniju: »takrat bodo znani urniki za prihodnje šolsko leto in dorečen čas začetka pouka.« Na nadomestnih lokacijah bodo prostore za šolarje prilagodili tako, da bodo prestavili pohištvo, na matični šoli pa bodo prostor, ki je bil prvotno namenjen za večjo šolsko knjižnico, preuredili v dve učilnici, je povedala Kmetova.

Rekonstrukcija osnovne šole na Dolu se bo začela med počitnicami, investicijsko dokumentacijo pa bo občinski svet obravnaval na majski seji. Po dokončanju PZI projektne dokumentacije, ki vsebuje popise del iz vseh področij projektiranja (arhitektura, elektro instalacije, strojne instalacije, statika), je potrebno izbrati izvajalca po zakonu o javnih naročilih, zato je točen termin odvisen od dokončanja postopka za izbiro izvajalca del, je še pojasnila Kmetova.

Junija naj bi se začela zahtevna rekonstrukcija šole.
Junija naj bi se začela zahtevna rekonstrukcija šole.

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here