-- OGLAŠEVANJE --

Dočakali novega, stari gre v pokoj

Še v letošnjem letu se bodo v Zdravstvenem domu Hrastnik veselili potrebne pridobitve. Novo reševalno vozilo bo nadomestilo 10 let staro vozilo, ki ima prevoženih že 497.000 km. 

-- OGLAŠEVANJE --

Sredstva za nakup novega vozila in njegovo predelavo so znašala dobrih 120.000 evrov. Občina Hrastnik je prispevala 37.000 evrov. “Glede na to, da celoletna amortizacija, namenjena vsem enotam našega zavoda, znaša okoli 90.000 evrov je bila pomoč občine pri nakupu in tudi pomoč donatorjev Steklarne Hrastnik, AGM Nemec in DEWESoft zelo dobrodošla in ključna, da smo investicijo sploh lahko izpeljali,” pravi direktorica ZD Hrastnik Melita Žarn Tahirovič.

Novo vozilo stalo 120.000 evrov

Melita Žarn Tahirovič

Novo reševalno vozilo je opremljeno z nosili za ležeče paciente. V prostoru za bolnika je nameščena vsa inštalacija in oprema, da lahko vozilo, ko vanj prenesejo še mobilni del opreme za nujno medicinsko pomoč, lahko uporabijo tudi za izvajanje nujne medicinske pomoči na terenu.

V Zdravstvenem domu imajo 5 reševalnih vozil; s posameznimi sanitetnimi vozili letno opravijo med 40.000 in 45.000 kilometrov, z vozili za ležeče paciente pa med 30.000 in 40.000 km. “Prevoze največkrat izvajamo na relaciji do Ljubljane, Celja ali Trbovelj. Vsako vozilo razdaljo prevozi tudi večkrat dnevno, v letu dni opravimo približno 900 prevozov in zaradi velikih potreb pacientov realiziramo bistvene prekoračitve programov,” pojasnjuje direktorica.

Starega čaka ‘upokojitev’

Imajo dve sanitetni vozili, in sicer VW Caravella letnik 2009, ki ima prevoženih 275.000 km, in Renault Trafic, letnik 2015, ki ima prevoženih 46.000 km. Ti dve vozili sta opremljeni s sedeži in namenjeni prevozov bolnikov, ki ne potrebujejo prevoza leže.

Razpolagajo še s tremi reševalnimi vozili, ki imajo prostor za ležečega bolnika: VW Transporter letnik 2012, ki ga uporabljajo za nujno medicinsko pomoč in ima prevoženih 108.000 km, VW Transporter letnik 2006, ki ga uporabljajo predvsem za nenujne reševalne prevoze, ki ima prevoženih 497.000 km in gre letos v zasluženi ‘pokoj’, ter VW Transporter letnik 2003, ki ima prevoženih 362.000 km in ga še vedno uporabljajo zaradi lažje organizacije istočasnih prevozov.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zasavje: Pozitiven in mlad kolektiv vabi v svoje vrste

Vse to ponuja podjetje Dukart, ki ima že skoraj 20 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave kartonske embalaže iz valovitega kartona. Podjetje je...
-- OGLAŠEVANJE --