-- OGLAŠEVANJE --

Do kdaj bodo še Zagorjani ob nalivih morali prekuhavali vodo?

Do avgusta bodo na sistemu za oskrbo s pitno vodo Šemnik - Strahovlje potekala dela, s čimer bodo zmanjšali možnost onesnaženja zajetij pitne vode.

-- OGLAŠEVANJE --

Sistem za oskrbo s pitno vodo Šemnik–Strahovlje oskrbuje skupno 6.868 prebivalcev. Še danes je ob večjih nalivih vodo v prehranske namene na območju Kisovca in večjega dela Zagorja potrebno prekuhavati. S hidravlično izboljšavo dela samostojnega sistema pitne vode Šemnik–Strahovlje se bo možnost onesnaženja zajetij pitne vode bistveno zmanjšala, so sporočili iz Občine Zagorje. Dodajajo, da se bo zaradi izvedenih del močno izboljšala kvaliteta pitne vode za prebivalce naselja Kisovec in dela Zagorja, naložba pa bo omogočala tudi možnost dodatne rezervne oskrbe s pitno vodo za naselje Izlake.

Izvajalci del so v sklopu naložbe v hidravlično izboljšavo dela samostojnega sistema pitne vode na omenjenem področju zabetonirali stene dveh vodnih celic, v velikosti dva krat 300 kubičnih metrov ter dodali vmesne predelne stene. Zgradili so del novega vodovodnega omrežja za napajanje vodnega zbiralnika iz vodnih virov Šemnik in Strahovlje ter položili del novega tranzitnega voda za oskrbo Kisovca in dela Zagorja.

Naložba je vredna nekaj manj kot 1,3 milijona evrov, od tega bo Občina Zagorje iz mehanizma za okrevanje in odpornost pridobila dobrih 600.000 evropskih sredstev.

Po neurju potrebno prekuhavanje vode

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --