-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljska inovativnost na ogled ministrici

2. konference TRiii, ki danes poteka v Delavskem domu Trbovlje v organizaciji Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, se je udeležila tudi šolska ministrica dr. Maja Makovec Brenčič.

-- OGLAŠEVANJE --

»Na ministrstvu močno podpiramo povezovanje izobraževanja in gospodarstva, rdeča nit tega pa je inovativnost, ohranjanje radovednosti mladih; današnji projekti spodbujajo ravno to,« kot največjo prednost današnje konference navaja ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, ki je dijakom obljubila, da pride tudi prihodnje leto.

konferenca8

Ravnateljica STPŠ Trbovlje Marjetka Bizjak je pojasnila, da želijo s konferenco pokazati dijaško delo in inovativnost, narediti prostor bodočemu povezovanju ter utreti še kakšno novo pot.

Virtualne svečke za komunalo

»Letos imamo podpisanih 70 pogodb za dijake, ki gredo na praktično usposabljanje v podjetja; pripravljamo pa tudi nove stvari, denimo učilnico za inštalaterje strojnih inštalacij, z Zavodom za kulturo DDT pripravljamo modul novomedijsko ustvarjanje, nastaja računalniška razvojna skupina Comlab,…Razvijamo še vrsto drugih projektov, eden od njih je denimo priprava načrta spodbujanja inovativnosti v šolskem prostoru v sodelovanju s Steklarno Hrastnik, na pobudo Komunale Trbovlje smo se lotili izdelave virtualnih svečk,…« je številne aktivnosti STPŠ naštevala Bizjakova.

Na konferenci TRiii, ki so se je udeležili tudi vsi trije zasavski župani, so sodelovali predstavniki šol in drugih izobraževalnih inštitucij ter gospodarstva, torej bodočih delodajalcev. Sodelujoči so predstavili svoj pogled na inovativnost v tehniškem izobraževanju in sodelovanja z gospodarstvom, iskali nove povezave in predstavili obstoječo dobro prakso.

FOTOGALERIJA:

Kako je potekala lanska konferenca TRiii, si lahko ogledate TUKAJ.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --