-0.1 C
Trbovlje
sobota, 28. januarja 2023
ZON.siAktualnoDarku ponovno naslov državnega prvaka

Darku ponovno naslov državnega prvaka

Hrastničan Darko Jorgić je ubranil naslov državnega prvaka v namiznem tenisu.

Na 27. državnem prvenstvu Republike Slovenije za člane posamezno in v dvojicah je 19-letni Jorgić potrdil, da je najboljši slovenski igralec. V posamični konkurenci je v polfinalu s 4:0 premagal veterana Janeza Petrovčiča, nato pa je bil v finalu boljši še od reprezentančnega kolega Denija Kožula s 4:2.

Najboljši tudi med dvojicami

Jorgić je bil najboljši tudi med dvojicami s klubskim soigralcem Petrom Hribarjem. “Morda je najina zmaga manjše presenečenje, vendar sva se s Petrom resnično dobro ujela. Predvsem v finalu je bilo zelo napeto, kajti kar dva niza sva dobila na razliko. V vsakem primeru sem s prikazano igro na Otočcu zadovoljen,” je po tekmi povedal Jorgić.

V polfinalu moških dvojic sta namreč Jan Žibrat in Deni Kožul resda brez izgubljenega niza premagala veterana Gregorja Komaca in Uroša Slatinška, vendar so se vsi trije nizi končali na razliko, medtem ko sta Jorgić in Hribar s 3:1 premagala Tomaža Pelcarja in Tomaža Roudija. V napetem finalu sta bila bolj zbrana Jorgić in Hribar, ki sta zmagala s 3:2.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Čeprav v dolini vse kopno, v hribih še vedno rovi po snegu

Našo objavo so spodbudila pisma bralcev. Eni, ki tarnajo čez neočiščene pločnike v mestu, pa drugi, ki so si morali dobesedno skopati rove, da...
X