today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.si1+1=2Dijaki vam izmerijo krvni tlak, holesterol,...

Dijaki vam izmerijo krvni tlak, holesterol,…

V okviru današnjega mednarodnega dne medicinskih sester Srednja šola Zagorje pripravlja delavnice na treh lokacijah.

Medicinske sestre so velikokrat glavna, v nekaterih primerih tudi edina skupina zdravstvenih delavcev, ki zagotavlja osnovno zdravstveno varstvo. 12. maja, na rojstni dan medicinske sestre in utemeljiteljice zdravstvene nege Florence Nightingale, se spominjamo vseh dejanj, ki so jih medicinske sestre naredile za družbo. V splošnem velja, da so medicinske sestre velikokrat premalo plačane, njihova služba pa je težka in stresna.

Danes vam izmerijo krvni tlak, sladkor in holesterol

Srednja šola Zagorje izobražuje dijake tudi na področju zdravstvene nege, zato bodo danes potekale delavnice, na katerih bodo dijaki merili krvni tlak, krvni sladkor in holesterol.

Delavnice se bodo izvajale na treh lokacijah:

Foto: Srednja šola Zagorje
Foto: Srednja šola Zagorje

  • na Srednji šoli Zagorje od 9.00 do 12.00,
  • na tržnici v Zagorju od 9.00 do 12.00, kjer vam bodo dijaki gastronomije pripravili tudi zdrave napitke,
  • v Domu starejših občanov Polde Eberl – Jamski Izlake od 9.00 do 11.00.

Do 15. maja poteka teden Rdečega križa Slovenije, ki je letos še posebej slovesen, saj organizacija obeležuje 150-letnico delovanja. Slogan tega tedna je 150 let humanosti na Slovenskem – povsod in za vsakogar. Tradicionalni teden Rdečega križa Slovenije poteka v znamenju častitljive, stoletje in pol dolge zgodovine Rdečega križa na slovenskih tleh.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...