0.6 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.si1+1=2Da se za hip ustavimo in pogledamo na svet skozi otroške oči

Da se za hip ustavimo in pogledamo na svet skozi otroške oči

Letošnje leto v trboveljskem Društvu prijateljem mladine v Tednu otroka uresničujejo želje otrok, ki so jih izrazili v času poletnega počitniškega varstva. »Naj bo teden otroka tokrat čisto njihov teden.«

Lavra Izgoršek, ki že leta skrbi za prostočasne dejavnosti trboveljskih otrok, pravi, da je Teden otroka namenjen tudi kot opomnik odraslim: »Teden otroka nas vedno znova opominja kako pomembno je otroštvo. Da se za hip ustavimo in pogledamo na svet skozi otroške oči. Da se zavemo kako pomembno je, da znanje, ki smo ga osvojili in izkušnje, ki nas bogatijo, vedno delimo z mlajšim generacijami. Da otrokom damo najlepšo popotnico za njihovo prihodnost.«

“Skp se mava dobr”

Vsako leto se izbere tema, na katero se pripravi poslanica. Poslanice so vselej skupek stališč organizacije ZPMS do obravnavane tematike ter priporočil za boljše in učinkovitejše aktivnosti, povezane z otroki in mladostniki. Programi društev in zvez so zmeraj izjemno bogati in so namenjeni prvenstveno otrokom.

Vseslovenski Teden otroka to leto poteka na temo Skupaj se imamo dobro. »V tem tednu si želimo, da je poudarek na otroku, da namenimo čas otrokom in izvedemo dejavnosti, ki si jih želijo in so namenjene samo njim,« pojasni Izgorškova, ki je prisluhnila željam otrok in na podlagi njihovih idej pripravila delavnice in aktivnosti v naslednjem tednu. Teden bo obarvan s popoldanskimi dejavnostmi, med drugim bodo tako izvedli kuharsko delavnico, eksperimente, se naučili čarovniških trikov, izdelali barbie hiške in zaključili z jesenskim ustvarjanjem in pečenim kostanjem.

Da bi otroke kar čim bolj spodbudili k novim skupnim dogodivščinam, seveda “v živo” s prijatelji, tokratna glasbeno obarvana poslanica nosi naslov “Skp se mava dobr” , njen avtor in izvajalec pa je priljubljeni raper NIPKE,  ki je tudi letošnji ambasador Tedna otroka®.

Poleg popoldanskih dejavnosti še plesni in likovni natečaj

Kjer je glasba, je tudi ples. Zato so v okviru krovne organizacije ZPMS za vrtčevske otroke in učence osnovnih šol pripravili plesni natečaj. Če pa bi se raje prepustili umetniškemu ustvarjanju, lahko otroci sodelujejo tudi na likovnem natečaju.  Natečaja potekata od 3. do 9. oktobra.

Lavra se je dobro pripravila na prihodnji teden, enako velja tudi za vse prostovoljce, ki pomagajo v okviru DPM Trbovlje – vse z namenom, da bo otrokom v prihodnjem tednu res lepo. »Naj vam teden prinese nove skupne dogodivščine!« zaključijo v en glas v trboveljskem društvu.

 

Poletne počitnice: V katerem zasavskem mestu otrokom ponujajo največ?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?