-- OGLAŠEVANJE --

Cesto “čez hrib” želijo dokončati ne glede na razmere na trgu

-- OGLAŠEVANJE --

Rudnik Trbovlje-Hrastnik (RTH) je vendarle pričel z ureditvijo ceste Trbovlje-Hrastnik na območju Neže in Ojstra. V času del, ki se bodo zavlekla predvidoma do konca leta, bodo zato postavljene delne zapore, prva je trenutno na delu pred odlagališčem odpadkov na Neži. 

Začeli bodo z gradnjo opornih zidov, je povedal likvidacijski upravitelj RTH Stane Sotlar in dodal, da se je pričetek gradnje ceste zamaknil, ker so morali sprva uskladiti pravno in finančno podlago za izvedbo projekta, nato pa izbrati še nadzornika del. To so sicer že uredili konec aprila, vendar so potem morali počakati na izvajalca del, AGM Nemec, ki je medtem že sprejel druge projekte.

Če se bo projekt podražil, še ni povsem jasno

Celotna investicija ureditve še zadnjega odseka ceste “čez hrib” iz Trbovelj v Hrastnik je sicer ocenjena na okoli 2 milijona evrov, ali se bo zaradi trenutnih razmer na trgu kaj podražila, pa še ni jasno. “Prejeli smo že dopis izvajalca, da so razmere zdaj drugačne kot leta 2018, ko smo podpisali pogodbo, zdaj pa čakamo na analizo, ki bo pokazala, v katerih delih so se cene spremenile,” je pojasnil Sotlar.

Poudaril je, da je izgradnja še zadnjega dela ceste Trbovlje-Hrastnik pomemben projekt, ki si ga želijo izvesti po zastavljenih načrtih. To je po njegovem mnenju pošteno tudi do prebivalcev na območju Neže, ki zdaj nimajo varne peš poti, mimo pa vsak dan vozijo številni avtomobili in tovornjaki. Sotlar se bo sicer jutri srečal s predstavniki ministrstva za infrastrukturo, s katerimi se bodo dogovarjali tudi o rokih, ki so bili dorečeni z zadnjim podaljšanjem del, potrebnih pred likvidacijo podjetja, a se bodo zaradi dinamike vseh administrativnih postopkov in izvedbe del morali podaljšati.

Spomnimo, letos bodo za sanacijo rudniških površin in postopno prestrukturiranje regije prejeli 4,2 milijona evrov, prihodnje leto 4,5 milijona evrov, leta 2024 pa še 200.000 evrov. Vrednost triletnega programa, ki sledi podaljšanju zakona o postopnem zapiranju RTH, sicer znaša 11,675 milijona evrov, razliko bo RTH pridobil z odprodajo premoženja, je že pred časom pojasnil Sotlar. 

SORODNI ČLANKI:

Kmalu nadaljevanje gradnje ceste Trbovlje-Hrastnik

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --