-- OGLAŠEVANJE --

Cel kup novosti, veselica pa bo tokrat trajala kar dva dni

Po tem, ko so se v lanskem letu kar dvakrat pripravljali na gasilsko veselico in obe zaradi slabe vremenske napovedi odpovedali, jim je narava letos bolj naklonjena. Namesto tradicionalne sobotne zabave, bodo že ta vikend organizirali kar "dvodnevni festival".

-- OGLAŠEVANJE --

Namesto veselice, so člani prostovoljnega gasilskega društva Turje lansko leto odšli pomagat v Letuš, kjer so poplave zalile hiše. Večer prej so imeli v načrtu velik gasilski dogodek, ki pa so ga seveda odpovedali. Ker pa so s strani gostov že večkrat dobili pobudo o dvodnevni veselici, so se odločili, da bodo letos naredili točno to.

V Turju bo pestro v petek in soboto

Turjanski gasilci danes gostijo srečanje zasavskih gasilskih veteranov in zato so se odločili, da z zabavnim programom pričnejo že to popoldne ob 18. uri. S tradicijo kmečkih iger bodo nadaljevali v soboto. Pripravljajo tekmovanja v košnji trave, sestavljanju 100 let starega lesenega voza, ročno žaganje hloda, molžo krave ter igro presenečenja. “Na naših igrah so sodelovali tudi znani obrazi iz resničnostne oddaje Kmetija. Kot vsako leto, smo letos pripravili dve novi igri, molžo krave in Masterchef. Kaj več pa ne bi razkrili, naj ostane presenečenje,” je bil malce skrivnosten Sašo Peklar iz PGD Turje. Na igre je prijavljenih 11 ekip iz cele Slovenije, pričeli bodo ob 15. uri in zvečer nadaljevali z veselico.

“Za hrano in pijačo bomo poskrbeli gasilci. Tokrat smo postavili tudi nov šank, ki smo ga poimenovali JUHU-JUHU. Letos imamo tudi zelo bogat srečelov. Naše članice so pripravile preko 1500 dobitkov,” je še povedal Peklar in poudaril, da je vsaka srečka dobitna.

Sorodni članki:

FOTO: Dan, ko praznuje cela občina

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --