12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoČe boste delali po pravilih, bo kakšen € zraven primaknila občina

Če boste delali po pravilih, bo kakšen € zraven primaknila občina

Če bodo izgledi kolonij postali enotni, bodo naselja bolj privlačna, bivanje tam pa bolj prijetno, so prepričani na trboveljski občini, zato bodo tistim, ki bodo prenavljali po “pravilih” subvencionirali del obnove.

Občina Trbovlje: “Ta dediščina daje kulturni in arhitekturni pečat našemu mestu.”

Če bo vse po sreči, bo že v tem mesecu objavljen razpis za subvencioniranje zaščitenih hiš, kolonij v Trbovljah. Država nima posluha, razočarano ugotavljajo na občini, določili so le pravila, ki naj bi jih upoštevali pri obnovi. “Zato smo se odločili, da bomo pravilne prenove subvencionirali in s tem dobili še pregled nad tem, kaj in kako se prenavlja. S tem bomo na boljšem čisto vsi”, je prepričana županja Jasna Gabrič.

Subvencije bodo veljale za prenove stanovanj v Šuštarjevi koloniji, na Keršičevi cesti (Kurja vas), v Koloniji 1. maja (Terezija), na Vodenski cesti in v Švabski koloniji.

Z enotnimi obnovami naj bi zunanji izgled stanovanj v koloniji postal bolj enoten in podoben prvotnemu izgledu. Tako je določena barva fasade, nedovoljeni so prizidki, oblika in naklon strehe mora ostati nespremenjen, tudi pri zamenjavi oken in vrat je treba upoštevati prvotne smernice – tako z barvo kot z materialom. Točna navodila bodo na občini priložili objavljenemu razpisu.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...