-- OGLAŠEVANJE --

Brezplačne evropske delavnice v Zasavju tudi v prihodnjem letu

-- OGLAŠEVANJE --

Projekt točka Europe direct Zasavje poteka že drugo leto. Uspešnih dogodkov v njihovi organizaciji v preteklih dveh letih ni manjkalo in tako bo tudi v letu 2023, kjer bo glavna tema dogodkov evropsko leto spretnosti.

Jasmina Janjić

Točka je z delovanjem začela v maju 2021, takrat še med koronskim zaprtjem. Dogodke so bili primorani organizirati preko spleta. Ob ponovnem odprtju države so takoj zavihali rokave in v tem letu že organizirali vrsto dogodkov. “Če povem po pravici, sem vriskala, ko sem izvedela, da bodo dogodki zopet v živo,” vodja točke Europe direct Zasavje Jasmina Janjić.

Cilj točke Europe direct Zasavje je organizacija dogodkov, na katerih se predstavljajo in izobražujejo o Evropski uniji in kaj je trenutno aktualno. Z različnimi tematikami odpirajo pogovore, katerih vsebino kasneje prenesejo naprej v vrh Evropske unije in se vse do Evropskega parlamenta.

En tak evropsk kufe

V tem letu so organizirali že več kot 20 različnih prireditev. Zadnja je bila z naslovom En tak evropsk kufe, kjer so si udeleženci ogledali video pogovor z Jasmino Janjić ter se podučili o evropskih vrednotah, ciljih Evropske unije, njihovih projektih in delovanju.

2022 je bilo evropsko leto mladih, leto 2023 bo evropsko leto spretnosti

Jasmina Janjić

Leto spretnosti je Ursula von Der Leyen v svojem govoru že napovedala v oktobru. Ravno tako bodo dogodki, ki jih bodo na točki Europe direct Zasavje organizirali v novem letu, tematsko obarvani in usmerjeni pove Janjićeva: “Evropska unija želi vseživljenjskemu učenju dati nov zagon. Organizirale se bodo naložbe za prihodnost, usposabljanja, izpopolnjevanja, da se usklajuje spretnosti s potrebami trga.” Vse skupaj bo potekalo z namenom hitrejšega okrevanja gospodarstva in lažjih zaposlitev. Poudarek bo tudi na prihajajočih evropskih volitvah, ki bodo na sporedu leta 2024. V tej smeri že pripravljajo dogodek, o katerem bo več znanega prihodnje leto.

Vse vsebine pripravljene v sklopu točke Europe direct Zasavje so brezplačne in na voljo vsem generacijam. Dogodki potekajo po celotnem Zasavju. Veliko se jih zvrsti v Mladinskem centru Hrastnik, kjer najdete tudi Jasmino, ki je na voljo za vsa vaša vprašanja in predloge. Več informaciji najdete na njihovem instagram in facebook profilu in spletni strani europedirect.si

V regiji take točke še ni bilo – pa so jo ustanovili!

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --