17 C
Trbovlje
sobota, 1. aprila 2023
ZON.siAktualnoBrezplačne evropske delavnice v Zasavju tudi v prihodnjem letu

Brezplačne evropske delavnice v Zasavju tudi v prihodnjem letu

Projekt točka Europe direct Zasavje poteka že drugo leto. Uspešnih dogodkov v njihovi organizaciji v preteklih dveh letih ni manjkalo in tako bo tudi v letu 2023, kjer bo glavna tema dogodkov evropsko leto spretnosti.

Jasmina Janjić

Točka je z delovanjem začela v maju 2021, takrat še med koronskim zaprtjem. Dogodke so bili primorani organizirati preko spleta. Ob ponovnem odprtju države so takoj zavihali rokave in v tem letu že organizirali vrsto dogodkov. “Če povem po pravici, sem vriskala, ko sem izvedela, da bodo dogodki zopet v živo,” vodja točke Europe direct Zasavje Jasmina Janjić.

Cilj točke Europe direct Zasavje je organizacija dogodkov, na katerih se predstavljajo in izobražujejo o Evropski uniji in kaj je trenutno aktualno. Z različnimi tematikami odpirajo pogovore, katerih vsebino kasneje prenesejo naprej v vrh Evropske unije in se vse do Evropskega parlamenta.

En tak evropsk kufe

V tem letu so organizirali že več kot 20 različnih prireditev. Zadnja je bila z naslovom En tak evropsk kufe, kjer so si udeleženci ogledali video pogovor z Jasmino Janjić ter se podučili o evropskih vrednotah, ciljih Evropske unije, njihovih projektih in delovanju.

2022 je bilo evropsko leto mladih, leto 2023 bo evropsko leto spretnosti

Jasmina Janjić

Leto spretnosti je Ursula von Der Leyen v svojem govoru že napovedala v oktobru. Ravno tako bodo dogodki, ki jih bodo na točki Europe direct Zasavje organizirali v novem letu, tematsko obarvani in usmerjeni pove Janjićeva: “Evropska unija želi vseživljenjskemu učenju dati nov zagon. Organizirale se bodo naložbe za prihodnost, usposabljanja, izpopolnjevanja, da se usklajuje spretnosti s potrebami trga.” Vse skupaj bo potekalo z namenom hitrejšega okrevanja gospodarstva in lažjih zaposlitev. Poudarek bo tudi na prihajajočih evropskih volitvah, ki bodo na sporedu leta 2024. V tej smeri že pripravljajo dogodek, o katerem bo več znanega prihodnje leto.

Vse vsebine pripravljene v sklopu točke Europe direct Zasavje so brezplačne in na voljo vsem generacijam. Dogodki potekajo po celotnem Zasavju. Veliko se jih zvrsti v Mladinskem centru Hrastnik, kjer najdete tudi Jasmino, ki je na voljo za vsa vaša vprašanja in predloge. Več informaciji najdete na njihovem instagram in facebook profilu in spletni strani europedirect.si

V regiji take točke še ni bilo – pa so jo ustanovili!

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zakaj ste v Trbovljah prekuhavali vodo? Bo ob naslednjem dežju enako?

Ukrep prekuhavanja pitne vode na območju javnega vodovoda Trbovlje je bil včeraj popoldne preklican, saj so na komunali prejeli rezultate vzorčenja vode, ki so...
X