9.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. marca 2023
ZON.siAktualnoBratuškova o zasavskem predoru pisala ministru

Bratuškova o zasavskem predoru pisala ministru

“Po informacijah, ki sem jih pridobila od županov, ste obljubili, da boste pristopili h gradnji predora. Ali boste res?” se glasi del pisnega poslanskega vprašanja, ki ga je poslanka Alenka Bratušek naslovila na Petra Gašperšiča, ministra za infrastrukturo.

Problem povezave Zasavja z avtocestnim križem

Povod za poslano vprašanje je bil obisk ob koncu maja, ko je Bratovškova obiskala Zasavje ter se z zasavskimi župani, gospodarstveniki in krajani pogovarjala o izboljšanju cestne prometne povezave z Zasavjem.

Kot so zapisali v stranki Zavezništvo je ob obisku Bratovškove na problem opozoril tudi Andrej Orožen, izvršni direktor in soustanovitelj Dewesofta. Pravi namreč, da bi dobre programerje veliko lažje pritegnili v svoje podjetje, če bi bile cestne povezave z Zasavjem boljše.

Kdaj bo (če bo) zgrajen predor?

Zasavci si že desetletja prizadevajo za to, da bi njihove kraje z avtocesto povezali s predorom, ki bi skrajšal pot do avtoceste, hkrati pa še zmanjšal tovorni in ostali promet skozi zasavska mesta.

Kljub dolgoletnim prošnjam in tehtnim argumentom predor še vedno ni zgrajen. Za njegovo izgradnjo bi namreč potrebovali okrog 30 milijonov evrov.

SORODNI ČLANKI:

Vidijo luč na koncu tunela?

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Zaradi nočnih padavin na celotnem območju vodovoda Trbovlje prekuhavanje vode

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi okvare na vodovodu danes, 27. marca 2023, občasno prekinjena dobava pitne vode na območjih Prapreče-del in Potoška vas. Zaradi...
X