-- OGLAŠEVANJE --

Boksarski prvak oživel propadlega zasavskega “Partizana”

-- OGLAŠEVANJE --

Iz Litije v Hrastnik ga je pripeljala ljubezen. Kot osnovnošolski deček je Matevž Polak preizkušal različne borilne veščine, začenši s karatejem, poneslo pa ga je vse preko savateja (francoski boks), Ju Jitsa in do njemu najljubše veščine – boksa. Treniral je v Ljubljani in pred dobrimi 20 leti postal tudi državni boksarski prvak. Prejemal je pokale v tradicionalnem karateju, tudi savateju. V Hrastniku sta skupaj z ženo Barbaro pred leti oživela propadajočo dvorano v nekdanjem Partizanu – točno tam, kjer je že nekoč bil “dom” najboljših jugoslovanskih boksarjev. 

To ni le pretep, to je osvajanje motorike, pri katerem se razvija celo telo

Matevž je z boksom pričel pri 14 letih v Ljubljani pri trenerju Janezu Galetu. “Takrat sta bila v Sloveniji dva močna boksarska kluba. Eden v Ljubljani, kjer sem treniral jaz in še eden v Hrastniku,” se spominja naš sogovornik, ki obžaluje, da zasavskega kluba ni več. Je pa zato priseljeni boksar kmalu po selitvi v Hrastniku ustanovil novo športno društvo Klub Partizan.

Začeli so trenirati najprej v veliki hrastniški telovadnici, ki je bila nabito polna entuzijastov, “fighterjev” se z nasmeškom spominja Matevž. Kmalu se je izkazalo, da mnogi niso računali na dolgotrajne in zahtevne treninge, zato so ostali le najbolj zagreti.

Kot pravi Polak je cilj društva, da bi vključili čim več mladih in starih, jih naučili, kako živeti s športom. “Ko smo začeli z raztegovalnimi vajami sem opazil, kakšne težave imajo nekateri. To so osnovne in to je naš cilj, da izboljšamo motoriko, koordinacijo. Da postane šport del vsakdana.”

Treningi potekajo v “Bronxu” in ponosni so na to!

Slučajno je Polak izvedel za dvorano Partizan v Hrastniku, slišal mnogo o pompozni športni zgodovin, ki se je odvijala prav v omenjeni stavbi. To ga je tako pritegnilo, da je začel raziskovati in z občino sklenil dogovor za najem dvorane. Vse prej kot podoben telovadnici je bil prostor, ki so ga hrastniški boksarji vzeli pod okrilje. A so vztrajno zavihali rokave, se lotili popravila strehe, dneve in noči drgnili tla, popravili plesnive in umazane stene, prebelili in danes imajo ob vstopu v Hrastnik prostor z dušo. “To je Bronx telovadnica,” navdušeno pove Matevž Polak, ki pozna nešteto zgodb svetovnih športnikov ki so se začele v prav takšnih objektih. Z udarniškim delom članov so postavili ring, telovadnica pa ima tudi vse športne rekvizite, ki jih posameznik za kvaliteten trening potrebuje.

Stavba je jama brez dna. Ampak ima zgodovino, ima dušo.

Propadajoča stavba jim vsake toliko kakšno zagode. Ali ponovno kakšen vogal na strehi spušča, se odkruši kakšna stena in ne mine zima, ko ne bi bilo kakšen dan v telovadnici bolj mrzlo kot zunaj. Pa se hrastniški boksarji ne dajo kar tako. Vsakič poiščejo rešitev in vztrajno nadaljujejo s svojimi treningi.

Jasno je, da je na dolgo rok hrastniški Partizan “jama brez dna” pove Matevž, ki pa si vseeno želi, da jim bo vsaj še nekaj let služila. V nekoč slavni dvorani poleg boksanja in drugih borilnih veščin izvajajo tudi funkcionalne vadbe, krožne treninge. Tako bo tudi letos, če bo zanimanja dovolj.

Vabljeni na poskusni trening boksa, odprte tudi prijave za funkcionalne vadbe

Zdaj je torej čas za boks! Če vas zanima, kako izgleda trening boksa, ki je primeren za vse od 7. razreda dalje – navzgor starost ni omejena. Treningi so primerni za moške in ženske, prav tako pa za letošnje leto pripravljajo funkcionalne vadbe in krožne treninge – če bo seveda zanimanja dovolj. Več informacij na 031 807 737 (Matevž) in na FB strani Kluba Partizan.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --